Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au început antrenamentele pentru noul sezon competiţional din prima zi a lunii august.

După ce elevii antrenorului George Tăutu s-au reunit miercuri la sala de conferinţe a Hotelului Continental, joi ei au avut programată vizita medicală, iar după amiază primul antrenament.

După cum informează clubul bihorean, în noul sezon competiţional, alături de principalul Tăutu, echipa CSM-ului va avea un antrenor secund. Acesta este Cristian Gherman. "El a activat ultima dată în Franţa, iar între sarcinile sale la CSM Oradea se numără munca cu juniorii care vor fi integraţi în programul echipei", precizează conducerea clubului, într-o informare pe site-ul oficial.

"Ne dorim să punem bazele unei echipe care în viitorul apropiat să promoveze în Liga Naţională. Lotul este tânăr, curpinzând mulţi jucători sub 25 ani. Ne dorim ca în noul sezon aceştia să acumuleze experienţă la nivel de seniori. Totodată, dorim să punem bazele pentru o echipă de Liga Naţională. Ne dorim ca juniorii I din noul sezon să progreseze în continuare, asftel încât să avem cât mai mulţi localnici în lotul echipei de seniori. În sezonul competiţional 2019-2020, ca obiectiv, ne dorim să ne clasăm pe locurile 1-3 în grupa din care vom face parte", a declarat antrenorul principal George Tăutu.

În perioada 2-10 august, echipa orădeană de handbal masculin se află într-un stagiu centralizat de pregătire la Stâna de Vale. Apoi, "roş-albaştrii" se vor întoarce la Oradea, unde, din 12 august vor continua pregătirile pe plan local, după care vor disputa mai multe jocuri amicale. Primul dintre acestea este programat pe 15 august, în Ungaria, la Nyiregyhaza. Apoi, în perioada 21-23 august, handbaliştii orădeni vor lua parte la un turneu la Sighişoara, unde vor mai participa gazdele de la CSM Sighişoara, CSU Suceava şi CSU Craiova.

O săptămână mai târziu, în perioada 28-29 august, bihorenii vor fi prezenţi la un nou turneu amical, de această dată la Cluj-Napoca, unde vor mai participa U Cluj-Napoca, Nyiregyhaza şi Szejke Odorhei. În fine, seria jocurilor amicale pentru CSM se vor încheia pe 6 septembrie, cu jocul împotriva celor de la Nyiregyhaza.

Noul sezon competiţional va devbuta pe data de 15 septembrie. 

În ceea ce priveşte lotul de jucători, CSM Oradea a perfectat mai multe transferuri în această vară. A revenit, astfel, Ghiţă Mateiaş, un handbalist orădean, care se reîntoarce după o pauză de un an, ultimul său angajament fiind în Franţa.

De asemenea, a fost adus portarul Răzvan Costin, de la CSM Sighisoara, pivotul George Costea de la CSM Bacău, extrema dreaptă Alexandru Potera, de la CSM Vaslui, un alt pivot, Paul Oargă, transferat de la Minaur Baia Mare, şi interul Benjamin Szabo, tot de la Minaur Baia Mare.

După cum mai anunţă clubul bihorean, şi doi juniori au făcut pasul către echipa de seniori CSM în această vară. Este vorba despre Iulian Gal şi Andrei Teodorescu, care a venit de la CSŞ Nr. 2 Baia Mare.