Handbalistele de la CSU Oradea au obținut o victorie frumoasă, sâmbătă, la Timișoara, în cadrul etapei a II-a a campionatului Diviziei A.

După ce în runda de debut au pierdut, elevele antrenoarei Doina Ardelean s-au mobilizat bine de această dată, reușind să obțină prima victorie din noul sezon, tocmai în Banat, pe terenul celor de la Universitatea de Vest Timișoara.

Orădencele au câștigat în final cu 30-29, după ce la pauză erau conduse cu un gol, scor 13-14.

Așa cum era de așteptat, spectatorii au avut parte de o înfruntare echilibrată și încleștată, dar și spectaculoasă. În prima parte nicio echipă nu s-a desprins la mai mult de un gol.

În repriza a doua, mai bine pregătite fizic, bihorencele au revenit mai bine pe suprafața de joc și au început să domine. După ce au trecut în avantaj, nu au mai cedat conducerea, având mereu un avantaj de 2-3 goluri.

Totuși, finalul a fost unul tensionat. Pe fondul unor momente neinspirate ale oaspeţilor, gazdele s-au apropiat la un singur gol, iar la ultima fază, arbitrii au penalizat un contact între 2 jucătoare cu aruncare de la 7 metri și cartonaș roșu pentru jucătoarea orădeană. A fost momentul de inspirație a antrenoarei Doina Ardelean care a schimbat portarul, iar Raluca Fulgescu a avut o paradă cât 3 puncte, ea reușind să păstreze scorul de 30-29 și declașând hora bucuriei în tabăra orădencelor.

Principala marcatoare de la CSU Oradea a fost Andreea David, cu 11 goluri. Au urmat-o Raffaela Duțu și Nicoleta Abodi, cu câte 4 goluri, Denisa Toma cu 3, Ștefania Surducan și Anamaria  Hercuț câte 2, Bianca Gaga, Denisa Tudose, Maria Damian și Ariane Zegrean  cu câte un gol.

Din lotul echipei orădene mai fac parte portarii Raluca Fulgescu, Crina Pintea și Anca Ardelean, precum și jucătoarele Alexandra Corondan, Florina Mocan, Ana Mastan, Andreea Preduca, Anamaria Pașca și Diana Vasilie. De asemenea, „chiar dacă nu pot evolua, Cipriana Petric și Irina Munteanu sunt alături de mai tinerele lor colege”, după cum se precizează într-un comunicat al clubului orădean.

În celelalte partide ale etapei a II-a din Seria D a campionatului Diviziei A la handbal feminin s-au înregistrat rezultatele: Crișul Chișineu-Criș – Marta Baia Mare 34-26 și CSU Reșița – CSM Târgu Mureș 19-22.

În clasament, pe primul loc se află formația pregătită de orădeanul Sebastian Tudor, Crișul Chișineu-Criș, cu 6 puncte. CSU Oradea ocupă deocamdată locul IV cu 3 puncte, fiind la egalitate cu CSU Reșița, de pe poziția a III-a.

În etapa următoare, orădencele de la CSU vor evolua sâmbătă, de la ora 11.00, acasă, în compania celor de la CSU Reșița.