Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea va disputa, duminică seara, primul joc de pe teren propriu din noul an. Elevii antrenorului Cristian Achim vor primi replica formaţiei BCM U FC Argeș Pitești, în ultima etapă din prima fază a sezonului regulat din Liga Națională. Meciul este programat la Arena Antonio Alexe.

Cele două echipe se vor duela pentru a doua oară în acest sezon, după ce în tur, în luna noiembrie, campionii de la CSM CSU s-au impus la Pitești cu scorul de 101-81.

Atunci a debutat în formaţia orădeană Dragan Zekovic, dar Kris Richard a fost principalul marcator, cu 21 puncte. De această dată bihorenii nu se vor mai putea baza pe seviciile canadianului Sean Denison, plecat de la echipă.

Cele două combatante sunt vecine de clasament, înaintea ultimei etape a Grupei A, CSM CSU ocupând poziţia a IV-a, cu 21 de puncte şi 8 victorii, în timp ce argeşenii sunt pe locul V, cu 19 puncte şi 6 victorii.

Este de menţionat că CSM CSU Oradea s-a întâlnit cu BCM U FC Argeș Pitești de opt ori de-a lungul anului calendaristic 2018, de trei ori în sezonul regulat al ediției trecute, când s-au impus de fiecare dată, apoi de patru ori în primul tur al play-off-ului, când CSM-ul a obţinut trei victorii. Astfel, adăugând victoria din actuala ediție de campionat, de la Piteşti, „roş-albaştrii” au avut 7-1 în duelurile cu „alb-violeții” în anul recent încheiat.

Meciul de duminică va fi arbitrat de Alin Faur, Istvan Bertalan şi Sorin Drugău şi va fi transmis în direct de Digi Sport.

În ultima etapă a Grupei valorice A, sâmbătă, de la ora 17:30, U BT Cluj va întâlni acasă echipa de pe primul loc, BC CSU Sibiu, iar de la ora 18, SCM U Craiova va juca cu SC SCM Timişoara. Duminică, de la ora 19:45, va avea loc ultima partidă, derby-ul bucureştean dintre Dinamo Ştiinţa şi Steaua.