După victoria clară, la scor de neprezentare, de săptămâna trecută, pe terenul celor de la Sportul Snagov, formaţia orădeană de fotbal Luceafărul îşi continuă în acest sfârşit de săptămână parcursul din cel de-al doilea eşalon competiţional al ţării. Bihorenii vor evolua însă tot în deplasare, sâmbătă, de la ora 11, pe terenul echipei Ripensia Timişoara.

Meciul de la Timişoara va conta pentru etapa a 21-a a campionatului Ligii a II-a, ultima programată în acest an calendaristic. Jocul se anunţă destul de disputat, întrucât se vor întâlni două echipe vecine de clasament. Doar patru puncte le despart pe cele două în prezent în ierarhia generală, cu Ripensia pe poziţia a XI-a, cu 24 de puncte şi Luceafărul, pe locul XIII-a, cu 20 de puncte.

Ambele formaţii vor să încheie cu un rezultat bun anul 2017, astfel că disputa se anunţă atractivă. Rămâne de văzut acum dacă elevii antrenorului Cristian Dulca vor confirma forma bună arătată în jocul din judeţul Ilfov.

De menţionat că ierarhia campionatului Ligii a 2-a a suferit, pentru a doua săptămână la rând, modificări importante. La fel ca la precedenta şedinţă a Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal, Olimpia Satu Mare a suferit o penalizare de patru puncte şi a căzut din nou pe loc retrogradabil.

"Gruparea din Nord-Vestul ţării a ajuns acum pe ultima poziţie în eşalonul secund, cu două puncte sub CS Baloteşti şi Foresta Suceava, din cauza litigiilor cu foştii jucători. Opt puncte i s-au scăzut Olimpiei în doar câteva zile şi trupa antrenată de Zoltan Ritli mai are acum doar 15 puncte din cele 23 pe care le-a obţinut pe teren. Datoriile Olimpiei faţă de foştii jucători au adus clubul sătmărean la depunctări în clasament, la interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători şi chiar în pericolul excluderii din campionat. Miercuri, membrii Comisiei de Disciplină au decis din nou depunctarea echipei cu patru puncte din cauza proceselor cu Adrian Voicu şi Adrian Ciuc. Săptămâna trecută, echipa din Satu Mare fusese penalizată cu patru puncte din cauza litigiilor cu Adrian Voicu şi Iulian Anca Trip", după cum notează site-ul liga2.ro.

Sursa citată mai notează că situaţia financiară a clubului Olimpia este una dramatică, "acesta riscând ca în această iarnă să se desfiinţeze".


Etapa a 21-a din Liga a II-a la fotbal:

Vineri, ora 18.30:

CS Mioveni - Dunărea Călăraşi

Sâmbătă, ora 11.00:

CS Baloteşti - Sportul Snagov

Academica Clinceni - Olimpia Satu Mare

Metaloglobus Bucureşti - UTA Arad

Dacia Unirea Brăila - Ştiinţa Miroslava

ASA Târgu Mureş - Foresta Suceava

Ripensia Timişoara - Luceafărul Oradea

Sâmbătă, ora 12.00:

AFC Hermannstadt - CS Afumaţi

FC Argeş - ASU Politehnica Timişoara

Duminică, ora 12.00:

Chindia Târgovişte - Pandurii Târgu Jiu