Sportivii clubului CSM Oradea s-au clasat pe locul II şi au obţinut medaliile de argint în probele de dublu la întrecerile Campionatelor Naţionale U16 de vară la tenis, competiţie care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute la Cluj-Napoca.

La masculin, în proba de dublu, Vladimir Cuc şi Ion Arcaşa Straciuc, ambii de la CSM, au ajuns până în finală, după ce au trecut de trei tururi.

Mai întâi, orădenii i-au învins pe Patrik Singer Ioan Alexandru Teglas, cu 2-1 (2-6, 6-2, 10-2). Apoi, în turul II, cei doi i-au întrecut şi pe Dragoş Cazacu şi Alin Mihai Fătu, perechea cap de serie numărul 1, tot cu 2-1 (6-3, 6-7, 10-7).

În semifinale, Cuc şi Straciuc au dat peste Matei Palcău şi Luca Daniel Constantin, pe care au reuşit să-i învingă, de asemenea, cu 2-1 (6-3, 3-6, 10-7).

Din păcate însă, în finală, jucătorii de la CSM au trebuit să se recunoască învinşi, în disputa cu David Gheorghe şi Cristian Marton, scor 0-2 (3-6, 1-6)

Un alt sportiv de la CSM Oradea, Christian Zoltan Teszari, a disputat finala mică în proba de dublu masculin, făcând pereche cu Andrei Voican, de la CS Târgovişte. Aceştia au pierdut însă meciul pentru locul III, în faţa perechii Matei Pălcău - Luca Constantin.

La feminin, tot în proba de dublu, CSM Oradea a avut o altă reprezentantă care a pătruns până în ultimul act. Este vorba despre Floriana Popovici (foto), care a făcut echipă cu Bianca Elena Bărbulescu de la ATC Elitr Târgu Jiu.

Cele două au fost desemnate cap de serie numărul 1 şi au avut o evoluţie bună, dar au trebuit să se mulţumească cu locul II, după ce în primul tur au învins perechea Ioana Dragomir - Daria Tudor cu 2-0 (6-0, 6-1), iar în turul al II-lea pe Alexandra Iordache şi Daniela Roşca, tot cu 2-0 (6-2, 6-3). În semifinale, Popovici şi Bărbulescu au mai repurtat o victorie cu 2-0 (6-1, 6-2), în faţa cuplului Andreea Lila - Darian Munteanu.

Finala le-a adus în faţa celor două pe Alexandra Petric şi Alexia Todoni (cap de serie numărul 2), în faţa cărora au trebuit să se recunoscă învinse până la urmă, cu 1-2 (6-4, 5-7, 10-12).