Campionii de la CSM CSU Oradea s-au deplasat în aceste zile în Belarus, unde, miercuri seara, vor disputa ultimul meci din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

De altfel, "roş-albaştrii" îşi vor juca ultima şansă de calificare, în compania gazdelor de la Tsmoki Minsk, echipă clasată pe primul loc în clasamentul Grupei J.

Partida este programată miercuri, cu începere de la ora 18.30, urmând a fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

Cu două victorii şi 3 înfrângeri în primele cinci etape, formaţia antrenată de Cristian Achim ocupă locul 4 în grupă, având un bilanţ opus celui al liderului din Minsk, care a obţinut 3 şi a suferit 2 înfrângeri.

Deşi cu şanse mici de calificare, bihorenii vor încerca să dea totul pentru a obţine cât mai mult de la acest ultim meci al grupei.

"Suntem parte dintr-o grupă foarte echilibrată, dovadă în acest sesns că nu se cunoaşte nicio echipă calificată şi toate cele patru mai au şanse matematice de calificare înaintea ultimei etape. Mergem la Minsk să ne jucăm şansa, dar în mod realist aceasta este foarte mică", a precizat antrenorul Cristian Achim. 

După cum anunţă şi site-ul echipei "roş-albastre", aceasta va fi prima apariţie pentru CSM Oradea în Belarus. "În trecut, în călătoriile în spaţiul ex-sovietic, roş-albaştrii au fost în tranzit la Minsk, însă de această dată vor juca în capitala amintitei ţări".

De menţionat că pentru a se califica, CSM CSU Oradea are nevoie de o victorie la 17 sau mai multe puncte. 

De cealaltă parte, echipa din Minsk s-ar putea califica chiar şi cu o înfrângere, dacă aceasta e la mai puţine puncte. Dar, "lupta pentru calificare poate fi influenţată de rezultatul celuilalt meci din grupă, în care U-BT Cluj-Napoca primeşte vizita lui Ironi Ness Ziona", după cum mai menţionează site-ul oficial al clubului orădean. 

Vă reamintim că în meciul din tur, de la Arena Antonio Alexe, Tsmoki Minsk a câştigat, pe 8 ianuarie, duelul cu orădenii, cu scorul de 89-73.

Şi la meciul din Belarus, CSM CSU Oradea va fi lipsită de aportul jucătorilor Arturas Valeika şi Bobe Nicolescu, ambii fiind accidentaţi.