Clubul Sportiv Tengo Salonta a încheiat anul 2019 cu rezultate excelente obţinute prin sportivii convocaţi la echipa naţională de fotbal-tenis a României care a participat recent la Campionatul European.

Competiţia a avut loc în oraşul Szentes (Ungaria) în perioada 18-21 noiembrie, la trei categorii: juniori (băieţi), U21 mixt şi seniori (fete şi băieţi), avându-i ca protagonişti pe componenţii reprezentativei ţării noastre.

Patru jucători salontani, pregătiţi de antrenorul Vasile Sorean sr., au luat parte la întrecerea continentală, doi dintre ei reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Andreea Neag a fost performera salontanilor, ea obţinând trei medalii de aur şi una de argint. Sportiva de la Tengo a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la triplu mixt (fete şi băieţi) categoria sub 21 ani, acolo unde l-a avut ca şi coechipier pe colegul său de club, Denis Purja. Tot ea a cucerit aurul la feminin, în proba de dublu şi triplu, alături de multipla campioană Anemaria Gherghel. Medalia de argint a câştigat-o la dublu mixt U21, alături de colegul său de club Norbert Lăzău. Acesta din urmă a fost om de bază al echipei de juniori, cu care a ajuns în finală la două probe, dublu şi triplu, ambele pierdute la mare luptă în faţa Ungariei.

Finala de dublu a fost dramatică în setul decisiv, unde tricolorii au avut minge de meci, dar maghiarii au reuşit trei puncte consecutive, impunându-se în cele din urmă. La dublu şi la triplu, Norbert Lăzău l-a avut coleg de echipă pe Halász Dániel, legtimat şi el la Tengo Salonta, care a mai participat ca rezervă şi în proba de simplu, încheind pe locul secund după înfrângerea suferită în faţa reprezentantului echipei maghiare.

Naţionala României a fost performera Europenelor de la Szentes, cu opt medalii de aur: trei la feminin, două la masculin şi trei la mixt (două la seniori şi una la juniori U21) şi cinci de argint (trei la juniori, una la mixt, una la seniori), fiind protagonista tuturor finalelor disputate. Faţă de ediţiile anterioare, când tricolorii cucereau aurul în toate probele, în acest an, competiţia a fost mult mai echilibrată, alături de gazde (trei locuri 1 cucerite la juniori) şi echipa Moldovei câştigând finala (la seniori, în proba de simplu), iar pe podium au mai urcat reprezentantele Danemarcei, Franţei şi Moldovei.

"Sunt rezultate bune, obţinute prin muncă şi perseverenţă. Mi-au plăcut mult disputele de la juniori şi chiar dacă am pierdut finalele, băieţii au dat totul. Aşa e în sport, odată câştigi, alteori pierzi, dar pe lângă trofee, fair play-ul rămâne un factor determinant, care guvernează tenisul cu piciorul", a concluzionat Vasile Sorean.