Terenurile de tenis ale clubului CS Sănătatea Oradea vor găzdui, în acest sfârşit de săptămână, jocurile turneului naţional de tenis de câmp dotat cu Trofeul Damaco. Este vorba despre unul dintre cele mai vechi turnee de tenis organizate de Oradea. 

Competiţia are un buget în valoare de 10.000 lei.

"Trofeul Damaco se află la cea de-a 17-a ediţie, urmând să «facă majoratul» anul viitor. Din păcate, cei care sprijină sportul sunt tot mai puţini, an de an", a declarat Iosif Kovacs, administrator al CS Sănătatea. 

După cum transmit organizatorii, Trofeul Damaco este cotat din nou cu categoria 1 în calendarul FR Tenis, iar întrecerile din acest an se vor desfăşura la categoriile de vârstă de 10,12, 14 şi 16 ani, atât la feminin, cât şi la masculin. 

Participă aproximativ 50 de concurenţi, din Bihor şi din alte judeţe ale ţării. 

"Mă gândesc ce am putea face pentru a atrage cât mai mulţi concurenţi. Este inexplicabil faptul că acum, când tenisul românesc se află în elita mondială şi dă una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, Simona Halep, copiii să nu mai fie atraşi de acest sport", a declarat sponsorul turneului, Mircea Maier.

Arbitrul turneului este timişoreanul Gheorghe Schipor, mingile cu care se joacă sunt Dunlop Fort, respectiv Artengo, la categoria 10 ani. 

La final, sportivii de pe podium vor fi premiaţi cu diplome, cupe şi medalii.