Aşa cum era de aşteptat, poloiştii de la CSM Oradea au obţinut două victorii în dubla din deplasare cu CSM Târgu Mureş, din cadrul etapei a 15-a din Superliga Naţională.

Elevii antrenorului Dorin Costrăş s-au impus cu scorurile de 14-4 şi 17-4, ajungând la 23 de victorii în acest sezon.

În prima partidă de la Tg. Mureş, vineri, formaţia orădeană a câştigat la o diferenţă de zece goluri, după un joc controlat de elevii lui Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu.

CSM-ul a înscris primele cinci goluri ale partidei şi conducea cu 9-2 la jumătatea confruntării.

Repriza secundă a demarat modest din punct de vedere ofensiv, orădenii câştigând actul al III-lea doar cu 1-0, pentru ca scorul din sfertul II, de 4-2, să se repete pe parcursul ultimelor opt minute de joc.

Principalul marcator a fost Roland Szabo, autor a trei goluri, în timp ce Bogdan Remeş, Robert Gergelyfi, Nichita Ilisie şi Alex Popoviciu au marcat de câte două goluri, iar Levente Vancsik, Cristian Dobre şi Ramiro Georgescu, câte un gol.

Sâmbătă, în jocul al doilea, vicecampionii de la CSM Oradea s-au impus clar, cu 17-4, după ce partida a demarat favorabil echipei gazdă. Cei de la Târgu Mureş au marcat primele două goluri şi chiar şi-au adjudecat primul sfert, cu 3-1.

După prima pauză, bihorenii au trecut însă la timonă, au dominat cu autoritate atât sfertul II, cât şi pe cel de-al treilea, pe ambele câştigându-le cu 7-0. Astfel, la jumătatea partidei a fost 8-3 pentru "roş-albaştri", iar înaintea ultimei secvenţe, tabela indica 15-3 în favoarea orădenilor.

În ultimele opt minute, oaspeţii au mai înscris de două ori, iar mureşenii o singură dată, rezultatul final fiind 17-4 pentru bihoreni.

De această dată, Robert Gergelyfi şi Nichita Ilisie au fost cei mai eficace, cu câte patru goluri. Levente Vancsik şi Roland Szabo au înscris şi ei de câte trei ori, Ferenc Czenk a marcat de două ori, iar Alex Popoviciu o singură dată.

După această dublă, CSM Oradea are 23 victorii şi trei înfrângeri, cu punctaj maxim în retur.

În etapa viitoare, formaţia bihorenă va primi replica Stelei, campioana en-titre, într-o dublă confruntare care va avea loc la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", în perioada 22-24 martie.