Voleibalistele de la CSU Oradea s-au calificat în faza următoare a campionatului Diviziei A2, după ce au învins în două jocuri echipa Cetate Deva, repetând, astfel, performaţa obţinută în anii anteriori, când a mai fost prezentă la turneul semifinal.

În jocul disputat sâmbătă la Deva, oaspetele şi-au respectat statutul de favorite şi au câştigat jocul cu acelaşi scor, ca şi în meciul tur, 3-0 după un meci în care experienţa universitarelor a întrecut tinereţea echipei gazdă.

Primul set a fost adjudecat cu scorul de 25-15, după un start bun de joc, în care surorile Fîcă-Radu au început titulare şi au punctat decisiv, pentru oaspete. Seturile doi şi trei au avut aceeaşi desfăşurare, universitarele având o evoluţie foarte sigură. Astfel, după mai puţin de o oră de joc, CSU Oradea  a câştigaat şi următoarele seturi cu scorul de 25-18, respectiv 25-11.

După ce a terminat sezonul regulat pe locul secund şi s-a calificat fără emoţii în faza a doua a playoff-ului, echipa CSU Oradea va participa acum la turneul semifinal care se va desfăşura în perioada 13-15 aprilie. Locul de disputare al acestui turneu se va decide în data de 20 martie, dată la care va avea loc licitaţia pentru obţinerea dreptului de organizare.

Celelalte echipe calificate sunt: F.C. Argeş Piteşti, ACS Transilvania Braşov şi CSU Politehnica Timişoara.


Volei Club Deva – CSU Oradea 0-3 (15-25, 18-25, 11-25)

Echipa CSU Oradea: Fîcă Iuliana (capitan), Radu Fîcă Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana,  Adamcsik Daiana,  Blaj Giulia,  Maxim Andreea, Măran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Chiş Flavia, Suciu Bianca, Petrescu Atena, Pintea Anamaria, Rizea Antonia si Bikfalvi Alexandra (libero). Antrenor: lector univ.dr. Szabo-Alexi Mariana.