Parcul 1 Decembrie este gazda ediţiei 2018 a evenimentului The Big Picnic, în cadrul căruia orădenii sunt invitaţi să se relaxeze, în aer liber, în centrul oraşului.

Pentru că nu există picnic fără mâncare, pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor s-au instalat mai mulţi comercianţi, care pregătesc mâncăruri diverse. Pofticioşii pot cumpăra plăcinte, la preţul de 10 lei bucata, diferiţi burgeri, care costă între 20 şi 28 de lei, dar şi raci, creveţi ori scoici. De altfel, standul cu fructe de mare este cel mai aglomerat. Aici, doritorii plătesc 25 de lei pentru o porţie de raci (380 g), 25 de lei pentru scoici (420 g) ori 20 de lei pentru calamar pane (200 g).

Totodată, în parc există standuri cu limonadă (8 sau 10 lei) ori clătite cu arome variate, la preţul de 15 lei porţia.

După ce şi-au potolit foamea, orădenii sunt invitaţi la un mini-târg de produse handmade, unde găsesc săpunuri, bijuterii ori piese de marochinărie, la diferite ateliere (de făcut limonadă, zmee ori de pictat ceramică) ori la un mini-studio, unde pot să se înregistreze cântând o piesă karaoke.

Cei mai mulţi dintre cei care au mers sâmbătă în parc au preferat însă pur şi simplu să lenevească, pe şezlongurile şi fotoliile anume puse în iarbă, la umbra copacilor, ori în hamace.

The Big Picnic înseamnă însă şi muzică în aer liber. Sâmbătă vor cânta, de la ora 16, artiştii locali Sabin & Melaz, urmaţi de talentata Lucia (ora 17.30), respectiv de We Singing Colors (ora 19) şi de Moonlight Breakfast (ora 20.30), formaţie autohtonă de soul, electro beat şi swing.

Duminică, programul evenimentului cuprinde ateliere de desen (ora 14.15), de zmee (ora 15.15), de pinhole camera (orele 14 şi 17), concerte Blue Velvet, The Case, Ţapinarii, Domino şi Firma.