O nouă ediţie a Târgului produselor şi gusturilor din Valea Ierului a început, sâmbătă, în Piaţa Unirii. Doritorii pot găsi aici produse precum miere de albine, legume, zacuscă, ardei la borcan, siropuri, dulceţuri şi ciocolată de casă, aduse de producători agricole.

De asemenea, sunt expuse spre vânzare linguri de lemn, săpunuri, bijuterii handmade şi obiecte din ceramică, realizate de meşteri populari.

Pe lângă participanţii din Valea Ierului, la târg sunt prezenţi şi agriculori sau meşteri din zona Satu Mare, Cluj, ba chiar şi din Hajdú-Bihar.

Târgul, care va fi deschis şi duminică, va marca şi Ziua Sfântului Marin (11 noiembrie). Potrivit organizatorilor, pe vremuri în această zi se organizau târguri şi se serba cu mese îmbelşugate înainte de începerea Postului Crăciunului. Pe 11 noiembrie se servea prima dată vinul nou.

În aceeaşi zi oamenii mâncau neapărat carne de gâscă, crezându-se că, altfel, nu vor avea ce mânca anul următor. De altfel, cei care trec pe la târg pot gusta inclusiv preparate din carne de gâscă.

Târgul produselor şi gusturilor este organizat şi de data aceasta de Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, care-şi propune promovarea produselor tradiţionale şi autohtone.