Duminică, 19 august, va avea loc ediţia de debut a concursului de alergare "Crosul Cetăţii". Clubul sportiv Xterra Bihor a gândit acest eveniment pentru sportivii amatori, pentru persoanele care cochetează cu ideea alergării, pentru familii sau grupuri de prieteni, oferindu-le posibilitatea participării, indiferent de nivelul de pregătire. Dorim să le dăm şansă tuturor să participe la un eveniment sportiv, care poate fi primul pas către un stil de viaţă mai activ şi mai sănătos. Traseele propuse au fost gândite în acest sens.

Dacă obişnuiţi să alergaţi sau chiar sunteţi un împătimit al concursurilor de alergare, puteţi alege traseul Cross de 10 km. Pentru unii poate fi marea realizare, iar pentru alţii un antrenament bun înaintea unui semimaraton sau maraton în condiţii de concurs.

Dacă sunteţi novice în tainele alergării sau nu aveţi pregătirea fizică pentru o cursă mai lungă, puteţi opta pentru traseul Mini de 3,3 km. Acest traseu este unul prietenos, indiferent de vârstă sau de pregătirea fizică. Puţin jogging înainte şi vă puteţi mândri cu toată familia la linia de finish! Ce ziceţi de o fotografie de familie, unde părinţii, copiii şi bunicii apar cu toţii cu medalia de finisher?

Pe copii îi aşteptăm cu Superhero Run, o cursă specială cu înscriere gratuită de 500 m. Copiii sunt încurajaţi să participe costumaţi în supereroul lor preferat sau în orice alt personaj îndrăgit, pentru a transforma Cetatea în tărâmul supereroilor. Costumul de supererou nu este obligatoriu, dar copiii care aleargă costumaţi vor participa la Tombola Supereroilor.

Superhero Run susţine iniţiativa caritabilă "24 de ore pentru un zâmbet" în beneficiul secţiei de oncologie pediatrică a Spitalului Municipal Gavril Curteanu. Urna "24 de ore pentru un zâmbet" se va afla în centrul competiţional din Cetate pe durata evenimentului. Supereroii de la competiţie aleargă pentru o cauză nobilă, supereroii salvează vieţi!

Doritorii se pot înregistra pe site-ul xterrasport.ro sau în Cetate, în ziua competiţiei, între orele 8 şi 9. Vă aşteptăm!

Istvan Szokolszky
organizator