Orădenii sunt pregătiţi de Sărbătorile de iarnă. Târgul de Crăciun continuă cu activităţi şi evenimente bogate, iar sâmbătă, 22 decembrie, copiii îl pot vedea live pe Moşul cel mult aşteptat, care are pregătite pentru ei 1.200 de pachete cadou.

Orăşelul în oraş

Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii asigură intrarea în atmosfera de sărbătoare prin decorul de poveste, căsuţele specifice cu suveniruri şi bunătăţi culinare, mii de luminiţe, bradul, patinoarul şi proiecţii pe faţadele clădirilor. Aici au loc zilnic o serie de activităţi tradiţionale autohtone, ateliere pentru copii, concerte live ale unor artişti sau grupuri de colindători.

În plus, în 22 şi 23 decembrie, adică sâmbătă şi duminică, între orele 20 şi 21, Ansamblul Folcloric Bihorul va reînvia obiceiuri rurale de sezon, precum Viflaimul, mersul cu Steaua ori colindatul pe uliţă. După ce vor interpreta scenetele, dansatorii ansamblului vor merge prin Piaţa Unirii, Pasajul Vulturul Negru şi pe strada Vasile Alecsandri, pentru a colinda aşa cum se făcea odinioară în satele din Bihor.

Moş darnic

Şi programul spectacolelor este unul bogat. Marţi, de la ora 19, în Piaţa Unirii vor concerta Corurile Cultelor din Oradea, joi, de la aceeaşi oră va colinda Ansamblul Artistic Profesionist Crisana, sâmbătă Florin Ştefan va susţine un concert arhaic, iar duminică, tot de la ora 19, va urca pe scenă Florin Săsărman. În această atmosferă de magie, Moşul nu putea să nu îşi facă apariţia.

De departe, cel mai aşteptat moment este venirea lui Moş Crăciun. Acesta va ajunge la Oradea cu trenul, sâmbătă, la ora 10. Moşul va împărţi cadouri copiilor pe peronul din Gara Centrală, după care se va deplasa la Târgul de Crăciun. Traseul va urma direcţia străzilor Republicii, Bulevardul Magheru, Centrul Civic şi Piaţa Unirii. Destinaţia finală este căsuţa sa de poveste amenajată în ansamblul Duiliu Marcu, unde va oferi din nou daruri celor mici care îl vor întâmpina acolo, iar apoi se va retrage pentru a se odihni în vederea Sărbătorii Crăciunului.

Anul acesta, Moşul cel bun a pregătit 1.200 de pachete cu dulciuri pentru cei care îl aşteaptă.

Sărbători de poveste!