Pentru a patra oară, asociaţia EduBiz organizează la Oradea EduFest, un eveniment dedicat tinerilor.

Sâmbătă, între orele 16 şi 19, în Parcul 1 Decembrie, elevii şi studenţii se vor putea întâlni cu reprezentanţii mai multor firme locale, care le vor explica ce presupune job-ul lor.

"EduFest este primul eveniment outdoor din ţară în care companiile vor fi prezente cu echipamente, cu ateliere practice şi jocuri interactive, prin care elevii şi studenţii au şansa să descopere concret ce presupune munca într-o companie. Sâmbătă vor fi prezente companii din domeniile reprezentative pentru Oradea: turism, producţie şi IT, mai exact: Bannersnack si Flipsnack by Smartware, Celestica Double Tree by Hilton, Eberspaecher, Faist Mekatronic, RoMarketing, Thermal Tehnology", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Tinerii vor avea, astfel, ocazia să descopere ce profesii li s-ar potrivi, ce oportunităţi sunt pe piaţa muncii din Oradea şi să se pregătească pentru viitorul lor.

În plus, la eveniment vor fi prezente şi organizaţii unde tinerii se pot implica în activităţi de voluntariat, încă din şcoală. Participarea la eveniment este gratuită.

EduBiz este o asociaţie non-profit, care dezvoltă programe de educaţie non-formală pentru tineri. Din 2013, ONG-ul a contribuit la dezvoltarea complexă a peste 7.000 de tineri din Transilvania, prin programe de dezvoltare personală şi orientare profesională, emoţională, socială, antreprenorială.