Iubitorii de folk şi de poezie sunt invitaţi la un eveniment interesant găzduit de Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai".

Folkistul Ovidiu Scridon îşi va lansa cea mai recentă carte cu versuri, "Tu ce-ai făcut astăzi?" şi va susţine şi un concert. Evenimentul va debuta joi,  la ora 16, iar intrarea va fi liberă.

Născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş, fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra şi atras de chitară încă din şcoala generală, Ovidiu Scridon a devenit cunoscut în 1996, când un cântec al lui a fost declarat oficial "Imnul studenţilor din România" şi când a făcut primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian pentru albumul "Într-o zi...", care se va bucura de-un succes neaşteptat. 

Între anii 1994 şi 1998, a fost prezent la majoritatea spectacolelor studenţeşti din centrele universitare mari, dar şi la festivalurile de muzică folk. A lucrat la Radio Total, MediaPro şi în grupul Realitatea-Caţavencu, iar după un periplu prin America şi Marea Britanie, a reapărut pe scena românească în 2007. 

Scriitorul Ovidiu Scridon a publicat până acum două cărţi de poezii, "Portretul unui gând", apărută la Editura Tritonic (martie 2012) şi re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House, şi "Tu ce-ai făcut astăzi?" (noiembrie 2017 - Alexandria Publishing House), pe care o va prezenta şi la Oradea, în această săptămână.

În plus, sunt în curs de apariţie trei noi volume: cartea de călătorie "Cum am descoperit America", respectiv prozele "Bucuriile ne sunt la-ndemână" şi "Doi ani şi şase luni".