Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului organizează pe 13 şi 14 aprilie între orele 10 şi 19, un nou târg cu caşcaval, sucuri de fructe, turtă dulce, vinuri premiate, miere, legume, fructe şi murături în Piaţa Unirii din Oradea. De la târg nu va lipsi nici cozonacul secuiesc.

Târgul de Paşte a Gusturilor şi Produselor din Valea Ierului, aşa cum a fost el denumit, aduce de mai mulţi ani, în Oradea, produsele făcute după reţetele bunicilor şi obiecte create după tehnici vechi, păstrate în tradiţia locală de agricultorii și meșteșugarii din Valea Ierului.

Pe lângă participanţii din Valea Ierului, la târg vor expune articole meşteşugăreşti şi gospodari din zona Sătmarului, din Cluj, dar şi din partea de sud a judeţului. Toate produsele vor fi comercializate sub brandul "Albăstrea", al produselor din Valea Ierului.

"Târgul Gusturilor si Produselor din Valea Ierului doreşte să promoveze produsele locale şi tradiţionale din această zonă şi să asigure vizitatorilor posibilitatea de a pune în coşul de cumpărături produse sănătoase şi naturale, preparate după reţetele bunicilor. Târgul va găzdui zeci de meşteri populari şi mici producători agricoli, cu scopul de a conştientiza şi a promova beneficiile consumării alimentelor produse la noi în ţară", se arată în comunicatul de presă transmis de asociaţie.