Şi anul acesta, Episcopia Romano-Catolică Oradea îşi deschide porţile într-o nouă ediţie a Nopţii Muzeelor.

Pe lângă un muzeu nou, al Farmaciei, care va fi deschis pe Republicii nr. 33, reprezentanţii Episcopiei îi aşteaptă pe orădeni şi la Catedrala Episcopală, unde vor putea admira nu doar tezaurul bisericii, ci şi un car alegoric cu reprezentarea Sfântului Ladislau.

"Cea de a treia atracţie inedită pe care Episcopia Romano-Catolică o oferă spre vizitare va fi carul alegoric cu reprezentarea Sfântului Ladislau, fondatorul Episcopiei de Oradea şi a oraşului Oradea. Carul alegoric parcurge un drum cu semnificaţii profunde în viaţa Sfântului Ladislau, Oradea, oraşul Regelui, fiind unul din locurile importante unde poposeşte, după ce a pornit de la Somogyvár şi a trecut deja prin Debreţin", se arată într-un comunicat trimis, joi, de Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Începând de vineri, 17 mai, până luni, 20 mai, carul alegoric decorat cu flori va putea fi admirat în faţa Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea, de unde va porni spre Şumuleu Ciuc, pentru a fi prezentat pelerinilor sosiţi la acest sanctuar cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc.

Carul alegoric va rămâne la Şumuleu Ciuc până la sărbătoarea Rusaliilor.

Citeşte şi:

O farmacie care a funcţionat timp de 250 ani în Oradea a fost restaurată şi transformată în Muzeul Farmaciei. Cum arată Apotheca Rodia (FOTO)

Eşti pregătit să admiri? BIHOREANUL vă prezintă toate expoziţiile şi obiectivele care vor putea fi vizitate la Noaptea Muzeelor