Filarmonica de Stat îşi aşteaptă iubitorii de muzică joi, de la ora 19, în sala de concerte Enescu-Bartok cu un nou concert simfonic. De data aceasta lucrările propuse spre audiere sunt uvertura Freischütz de C. M. v. Weber, Concert nr. 1 pentru chitară și orchestră în Re major, op. 99 de M. Castelnuovo-Tedesco şi Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, K.543 de W.A. Mozart.

Operele, care se bucură de succes în sălile de concerte din lume, vor fi dirijate de invitatul Hermann Szabolcs, care colaborează cu orchestre din Ungaria şi România, unde este şi director artistic al Corului de Copii din Satu Mare. În prezent este dirijor la Teatrul de Operetă din Budapesta și asistent la Academia de Teatru și Film din Budapesta.

Solistul invitat Giacomo Bigoni a început studiul chitarei la vârsta de 8 ani, iar în palmaresul său se regăsesc numeroase premii la competiţii internaţionale de profil. În 2014 şi-a lansat primul album solo, Take Time, care include lucrări de Albéniz, Castelnuovo-Tedesco, de Falla, Di Salvo, Piazzola şi Walton.

Abonamentele sunt valabile, iar bilete se găsesc la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5.