Joi, de la ora 19, Filarmonica de Stat a pregătit un nou eveniment simfonic, cu ocazia sărbătorii Tuturor Sfinţilor.

La concert participă Corul Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Laszloffy Zsolt, dar şi soliştii Lorenzo Moroni, la corn, Martyin György, trompetă, soprana Kristófi Ágnes, din Ungaria, mezzosoprana Varvari Gabriella, tenorul Ruben Mureșan şi Dan Popescu, bas.

Dirijorul invitat este Matei Pop, lector universitar al Academiei de Muzică din Cluj, care evoluează ca invitat la pupitrul mai multor filarmonici din ţară.

În program va fi Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde, op. 20, de E. Elgar, o piesă pentru orchestră de coarde în trei mișcări scurte. Urmează apoi Fantezia „Il giuramento” pentru corn, trompetă și orchestră, de S. Mercadante, compozitor elegant, atras la începutul carierei mai ales de muzica instrumentală.

Partea a doua a serii cuprinde Recviemul lui Mozart, ce datează din 1791, anul morţii compozitorului, de fapt ultima lucrare a compozitorului, fiind una din cele mai misterioase capodopere compuse vreodată.

Biletele și abonamentele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, între orele 11 - 17, precum şi cu o oră înainte de concert.