Orădenii sunt invitaţi să-şi înceapă ziua de duminică prin mişcare, la crosul "Inimă de leu" care va avea loc pe pista de alergare din cartierul Ioşia, de la ora 9.30.

Evenimentul este organizat de cluburile Lions Oradea cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport Bihor.

Potrivit anunţului postat pe Facebook de organizatori, toţi participanţii vor primi tricouri, iar primii trei sportivi din fiecare grupă de vârstă vor fi recompenaţi şi cu premii, medalii şi diplome.

De asemenea, la faţa locului, organizatorii îi vor organiza pe orădeni în mai multe grupe în funcţie de vârstă. Prima grupă va fi formată din copii cu vârste sub 12 ani, care vor alerga o tură, a doua grupă va fi formată din băieţi şi fete cu vârste între 13 şi 17 ani, care vor alerga două ture. A treia grupă va fi formată din tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care vor alerga două ture, iar participanţii peste 35 de ani vor alerga o singură lungime de traseu. O tură are o lungime de 660 de metri.

Crosul "Inimă de leu" promovează lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Conform unor date prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial.

Persoanele care fac sport cel puţin 30 de minute pe zi reduc apariţia bolilor cardiovasculare cu până la două treimi.

Cei care doresc să participe la crosul de duminică trebuie să se înregistreze pe un formular online disponibil la adresa: https://forms.gle/yRVQKPk9e7NkUZQS7