Expoziția de artă și experiment „Dincolo de formă”, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala din Oradea, va fi deschisă sâmbătă, de la ora 16, la Cetate. Ea cuprinde lucrări de artă contemporană - sculptură mică, Fiber Art, costum-obiect, ceramică sau video-instalație - semnate de 63 de artiști.

Curator al expoziției va fi Mihaela Tătulescu, iar prezentator Radu Tîrnoveanu. Pentru expoziție, au fost invitați 63 de artiști, dintre care 22 sunt din țară, iar restul remarcaţi şi la nivel internațional.

Printre artiști cu notorietate care vor participa la expoziție se numără Suzana Fântânariu, care a fost distinsă cu Marele Premiu al Uniunii Artiștilor Plastici din România în 2017, Daniela Frumușeanu, Dorel Găină, Lucian Irimescu, Cristina Gloria Oprişa, Valentina Ştefănescu, Zoe Vida Porumb. Iar din Oradea îi amintim pe optzeciştii Vioara Bara, Rudolf Bone, Hollo Barna, Dorina Andrei-Aldea, Marta Jakobovits şi Aurel Roşu.

Expoziția va fi vernisată sâmbătă, de la ora 16, la Galeria de Artă-Reperaj Cetate din corpul “C” al Cetăţii Oradea. Expoziția va rămâne deschisă până în 20 ianuarie 2019 și va putea fi vizitată de marți până vineri între orele 9-17, intrarea fiind gratuită.