La invitaţia Asociaţiei Alumni Universitatea din Oradea şi a Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Episcop Dr. Vasile Coman", joi la Oradea va conferenţia profesorul canadian David Goa.

Filozof, teolog ortodox şi un fin psiholog, dar şi un fost discipol al lui Mircea Eliade, Goa va vorbi despre ce rămâne din iubire şi comuniune în epoca tehnologiei.

Profesor la University of Alberta, Canada, David Goa se va întâlni cu orădenii de la ora 18, în amfiteatrul C23 al Facultăţii de Litere din Oradea. "Este pentru a treia oară în Oradea. Poate că această preferinţă pentru România se datorează şi faptului că el, un convertit de la luteranism la ortodoxie, a cunoscut credinţa ortodoxă în sânul unei parohii româneşti din Canada. Legătura sufletească cu ţara noastră ţine şi de relaţia sa cu marele savant Mircea Eliade, pe care l-a avut profesor în anii studenţiei americane şi cu care a petrecut ore întregi discutând în biroul acestuia din Universitatea din Chicago", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Printre savanţii care i-au marcat gândirea se numără, alături de Eliade, şi patrologul luteran Jaroslav Pelikan, şi acesta convertit la ortodoxie, precum şi teologul protestant Paul Tillich.