Prima Gală de Operă din această stagiune a Filarmonicii de Stat va avea loc joi, începând cu ora 19.

Programul concertului cuprinde bijuterii din creaţia de operă universală şi anume selecţiuni din Vecerniile siciliene, Traviata, Don Carlo de Verdi, Cenuşăreasa de Rossini, Paiaţe de Leoncavallo, Rândunica şi Boema de Puccini, Faust de Gounod, Lacul Lebedelor de Ceaikovski, Don Giovanni de Mozart, Don Pasquale de Donizetti şi Balada puricelui de Musorgski. Alături de fragmente orchestrale vor răsuna arii şi duete celebre precum È strano! è strano! in core, Là ci darem la mano, Quando m'en vo, Ella giammai m'amo, Ah, je ris de me voir, Signorina, in tanta fretta.

Dirijorul Victor Dumănescu este absolventul Conservatorului de Muzică "George Enescu" din Iaşi. Este invitat de majoritatea filarmonicilor şi operelor din ţară, precum şi în străinătate. A contribuit la promovarea creaţiei româneşti prin realizarea mai multor prime audiţii.

Soprana invitată, Ana Maria Donose, a absolvit Liceul de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi. Repertoriul său cuprinde roluri importante ale creaţiei de operă, operetă sau musical, dar şi partituri celebre vocal-simfonice, susţinute în spectacole şi concerte în ţară şi străinătate.

Basul invitat, Petre Burcă, este absolvent al Academiei de muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi de-a lungul carierei a susţinut numeroase recitaluri şi concerte de arii, lieduri şi opere în concert în întreaga ţară.

Biletele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11-17, precum şi cu o oră înainte de concert, iar abonamentele sunt valabile.