Vineri seara, de la ora 21.30, concertul "Visul unei nopţi de vară" propune lucrări celebre ce pot fi savurate în Parcul Libertăţii. Aleea Anna Marossy îi îmbie pe orădeni pe lângă culoare, miresme de flori şi răcoare, cu notele clasice ale unor lucrări celebre cum ar fi Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Bărbierul din Sevilla, de G. Rossini, Tunete şi fulgere de  J. Strauss, Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn-Bartholdy.

Dirijorul este Romeo Rîmbu, iar solist, violonistul Nagy Kalman. Participarea este liberă, la fel ca anul trecut, când Filarmonica a mai organizat, la sfârşitul stagiunii, un concert de succes ce a umplut Piaţa Unirii.

Pe de altă parte, orădenii sunt aşteptaţi la concertul de joi, cu care Filarmonica de Stat şi-a obişnuit deja melomanii, de la ora 19, în Sala Enescu-Bartok. Medalionul Prokofiev cuprinde lucrări celebre ale compozitorului, reprezentant al etapei neoclasice: Montagues şi Capulets din suita Romeo şi Julieta, Concert nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 19, Simfonia clasică şi suita Locotenentul Kije.

Solistul invitat, violonistul Franceso Ionaşcu deţine un palmares internaţional impresionant, prin susţinerea a numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi străinătate, este laureat a peste 25 de concursuri naţionale şi internaţionale şi membru al Orchestrei Naţionale de Tineret a României.

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine din nou dirijorului permanent, maestrul Romeo Rîmbu.