Melomanii sunt aşteptaţi joi, la ora 19, la Filarmonica de Stat Oradea, la un program ce începe cu uvertura Cenuşăreasa de G. Rossini, libretul de Jacopo Ferretti având ca sursă celebra scriere a lui Charles Perrault.

Urmează Concertul nr. 5 „Imperialul” pentru pian și orchestră în Mi bemol major, op. 73, de L.v. Beethoven, pentru a marca 250 de ani de la naşterea compozitorului.

Seara se încheie cu Simfonia a IV-a în re minor, op. 120, de R. Schumann. Invitaţi sunt dirijorul japonez Shinya Ozaki şi pianistul Székely Attila, din Germania.

Dirijorul Shinya Ozaki (foto) s-a născut în Japonia într-o familie de profesori de artă. Cariera sa de dirijor a început la Philadelphia, fiind invitat apoi în diverse oraşe din SUA, Japonia şi Europa. Din 1994 este prim-dirijorul Filarmonicii de Stat Târgu Mureş. A fost distins cu titlul „Pro Urbe” de Primăria Târgu Mureş, dar şi cu „Meritul cultural în grad de comandor” de către preşedintele României.

Solistul invitat Székely Attila s-a născut la Târgu Mureș. A absolvit Liceului de Muzică din orașul natal, Academia de Muzică din Budapesta, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi Academia de Muzică din Trossingen (Germania). Stabilit în Berlin, pianistul desfășoară și o intensă activitate pedagogică la „Akademie für Künste”.

Bilete se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, iar abonamentele sunt valabile.