Designerul grafic orădean Theo Guşat îşi lansează cel mai recent volum de poeme, "Notă de subsol la întuneric", apărut la Editura Primus.

Potrivit unei informări transmise presei de autor, evenimentul se va desfăşura joi, 17.30, în Corpul G al Cetăţii Oradea, intrarea fiind liberă pentru toată lumea.

"Acesta este ultimul volum de versuri pe care îl semnez. Sunt invitaţi toţi iubitorii de literatură contemporană şi evenimente culturale", arată acesta în informare.

Pentru acoperirea costurilor de tipar, un exemplar costă 10 lei.

Totuşi, cei care nu vor participa la eveniment au posibilitatea să îşi descarce cartea, gratuit, de pe internet.

„Cei care nu au posibilitatea de a fi prezenţi la eveniment pot citi sau descărca GRATUIT de pe Scribd.com volumul în format electronic prin scanarea codului QR cu camera foto a dispozitivului mobil", arată autorul.

Volumul lansat joi va fi prezentat de criticul literar Ioana Cistelecan, iar invitatul special al evenimentului este poetul Gheorghe Vidican. 

Născut la 17 septembrie 1988, la Satu Mare, Theo Guşat a debutat cu un volum de poezii în anul 2009. În proză, micro-romanul "Ţara mea nu are nume de femeie" a primit reacţii pozitive, inclusiv de la criticul Alex. Ştefănescu. După absolvirea Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea s-a stabilit în oraşul de pe Criş. Experienţa din Anglia i-a schimbat condeiul spre influenţe neo-expresioniste, simţite în volumul "Garderobă", cel premiat la festivalul amintit.

În 2017, Theo Guşat a luat locul II la Concursul Festival de literatură Alexandru Macedonski.