Joi, de la ora 19, melomanii sunt aşteptaţi la un nou concert simfonic, la Filarmonica orădeană.

De această dată programul propune uvertura Euryanthe de Carl Maria von Weber, în care personajul principal, întruchipare a inocenţei şi a devotamentului, cade victimă intrigii şi geloziei. Seara continuă cu Variaţiunile pe o temă rococo de Piotr Ilici Ceaikovski, singurul concert al compozitorului care e dedicat violoncelului.

Ultima lucrare a concertului este Simfonia a VIII-a în Fa major, op. 93, de Ludwig van Beethoven, prima audiţie fiind realizată sub conducerea muzicală a compozitorului, cu toate că Beethoven era deja aproape complet surd.

Dirijorul invitat al concertului este Horváth Gábor din Ungaria, care predă dirijatul în Budapesta şi este director artistic al Orchestrei Simfonice din Gödöllő.

Solistul invitat, Jan Sekaci, a studiat violoncelul la Liceul de Muzică din Oradea şi în prezent este elev în clasa a XI-a la Colegiul de Arte "Dinu Lipatti" din Bucureşti.

Bilete şi abonamente se pot cumpăra la Filarmonică (Moscovei nr. 5), de luni până vineri, între orele 11-17, precum şi cu o oră înainte de concert.