Stagiunea 2019-2020 a Teatrului Szigligeti va debuta cu spectacole care vor fi jucate la studioul Szigligeti, prima reprezentanție programată la Sala Mare a teatrului orădean, în prezent indisponibilă din cauza lucrărilor de modernizare, fiind de Revelion.

Noutăţile stagiunii 2019-2020 au fost prezentate joi de conducerea Teatrului Szigligeti, în frunte cu managerul Czvikker Katalin, în cadrul unei conferinţe de presă care la care au participat şi actori. 

Premiere la studio

Noua stagiune va începe cu evenimentele dedicate Zilei Dramei Maghiare, care vor debuta în 21 septembrie cu singura dramă scrisă de Ady Endre, "În atelier", prezentată ca un spectacol de teatru-lectură.

Cea dintâi premieră a stagiunii va fi una dedicată copiilor, "Lala din ţara zânelor" în regia lui Tóth Tünde, care se va juca în luna noiembrie şi va fi o adaptare a romanului cu acelaşi nume scris de Szabó Magda. 

O altă premieră programată tot în luna noiembrie va fi "Salcâmii din parc", o poveste de dragoste care se desfăşoară în centrul Budapestei.

Tot în cursul toamnei, Ansamblul Nagyvárad va prezenta spectacolul folcloric regizat de Árpád Könczei, "Când ciobanul...", iar în luna martie a anului viitor trupa pregăteşte o adaptare teatru-dans a spectacolului pentru toate generaţiile "Vuk", scrisă de István Fekete şi regizată de Györfi Csaba.

În această stagiune actorii mai pregătesc şi premiera dramei "Joacă de copil", un spectacol doar pentru adulţi care a câştigat concursul de dramaturgie Drámázat. Acesta va fi montat de Szilágyi Bálint şi va putea fi văzut în luna aprilie a anului viitor. 

70 de ani de Liliput

În această stagiune, trupa Liliput a Teatrului Szigligeti va aniversa 70 de ani de activitate motiv pentru care stagiunea va debuta cu cea de-a patra ediţie a festivalului Fux. Evenimentul va avea loc între 30 septembrie şi 5 octombrie şi va cuprinde mai multe spectacole jucate de mai multe trupe din ţară, dar şi din Ungaria.

Prima premieră a trupei va fi "Pasărea fericirii", programată în luna octombrie. Spectacolul prezintă aventurile unor copii în încercarea de a găsi o pasăre care le-ar aduce fericirea. A doua premieră a trupei va fi "János Viteazul", o adaptare a poemului omonim de Sándor Petőfi, regizată de Gyula Urbán. 

Revelion la Sala Mare

Spectacolele, inclusiv premierele, anunţate în cadrul conferinţei vor fi jucate la studio-ul Szigligeti (în interiorul Palatului Sonnenfeld), dat fiind că în clădirea Teatrului din Oradea se fac lucrări de modernizare a scenei. În plus, sunt programate câteva reprezentaţii şi la Sala Arcadia.

Reprezentanţii Teatrului Szigligeti au mai anunţat şi că primul spectacol va fi jucat pe scena renovată de Revelion, fără a da însă mai multe detalii.

Scena va fi modernizată prin proiectul "Romanian-Hungarian cross-border incubator for performing arts", finanţat în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria, câştigat de Teatrul Szigligeti, alături de parteneri din Ungaria. 

Lucrările au fost anunţate în luna iulie, iar valoarea integrală a proiectului este de 7,4 milioane euro, din care Teatrului Szigligeti, îi revine un milion de euro.

Tot din cauza lucrărilor de modernizare a scenei, agenţia a Teatrului Szigligeti se va muta temporar pe strada Moscovei nr  7, vizavi de clădirea în care se află studioul Szigligeti.

Biletele pentru noua stagiune vor fi disponibile începând din 17 septembrie putând fi achiziţionate atât din noua locaţie cât şi online. Agenţia va fi deschisă în fiecare marţi şi joi între orele 10 şi 19, miercuri şi vineri între orele 13 şi 19 şi cu o oră înaintea de începerii fiecărui spectacol.