Muzeul Ţării Crişurilor organizează, miercuri, de la ora 12, vernisajul unei expoziţii inedite de pictură intitulată "Oradea mea de turtă dulce", cu lucrări semnate de Adela Lazăr, actriţă la Teatrul Regina Maria.

Adela Lazăr a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş în 2004 şi din anul 2005 este actriţă la Teatrul Regina Maria, iar din 2009, membră în Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş.

Prima sa expoziţie de pictură, intitulată "Chevalet", a avut loc în anul 2008, la Librăria Gutenberg. A urmat expoziţia "Hainele cele noi ale împăratului", în 2017, într-o cafenea din centrul oraşului Oradea. În 2018 a avut loc expoziţia "Oradea mea de turtă dulce", găzduită de Teatrul Regina Maria. A participat, de asemenea, la mai multe expoziţii de grup şi tabere de pictură, în ţară şi în străinătate, organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş.

Potrivit organizatorilor, expoziţia de la Muzeul Ţării Crişurilor prezintă lucrări în care Adela Lazăr "a imaginat o lume de basm, idilică, plină de culoare, unde emblemele oraşului - Palatul Apollo, Palatul Vulturul Negru, Casa Darvas La Roche, Palatul Rimanóczy Kálman Jr., Teatrul Regina Maria, Palatul Moskovits Miksa etc. -, cărora le-a păstrat intacte elementele identitare, sunt transpuse metaforic, prin spirit ludic şi joc cromatic, în arhitecturi care ne aduc aminte de fantasticul copilăriei".

Vor fi prezenţi la vernisaj dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Ioan Moldovan, directorul Revistei "Familia", şi autoarea lucrărilor, Adela Lazăr.

Expoziţia rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în 23 iunie 2019.

Preţul biletelor este de 8 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copiii peste 4 ani, elevi, studenţi şi pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, angajaţii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Cu acest bilet se pot vizita toate expoziţiile temporare din Muzeul Ţării Crişurilor.