Episcopia Romano-Catolică organizează, miercuri, o vizită pe şantierul Palatului Baroc, deschisă oricărui curios care vrea să descopere stadiul lucrărilor de reabilitare a clădirii şi reamenajare a grădinii care o înconjoară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi după amiaza, de reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice, întâlnirea va avea loc la ora 16, în foaierul principal din palat. Acolo va fi prezent şi episcopul Böcskei László, dar şi managerul de proiect, Matuz Zsolt, care vor vorbi despre stadiul lucrărilor de reabilitare a Palatului şi a grădinii.

Va urma vizitarea imobilului şi a parcului. Arhitectul Emődi Tamás şi grădinarul Beaudet Tancred vor prezenta fazele de lucru şi conceptele de proiectare. Vizita se va încheia la ora 18.

La Palatul Baroc lucrările de reabilitare au început în decembrie 2017 şi se vor finaliza, în decembrie 2020. Investiţia se ridică la suma de 6 milioane de euro.

Pentru că nu a reuşit să obţină finanţare europeană, Episcopia Romano-Catolică a primit ajutor din partea Guvernului Ungariei, care, prin Fundaţia Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a decis să aloce proiectului aproape 2 miliarde de forinţi, adică circa 28 milioane lei.

Grădina din jurul Palatului renaşte şi ea după lucrări. Parcul va fi reamenajat pe bani europeni, fiind vorba de aproape 800.000 euro. Printre noutăţi se numără amenajarea unei grădini cu plante şi flori biblice, care se găsesc în Cartea Sfântă şi care vor fi plantate lângă Catedrală.