Muzeul Ţării Crişurilor anunţă vernisarea expoziţiei personale Ovidiu Pascu, vineri, 14 decembrie, de la ora 12. Expoziţia este intitulată "Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016-2018".

Pascu şi-a început activitatea artistică în anul 1980, prin participarea la expoziţii de grup, atât în România, cât şi în Italia. Primele sale expoziţii personale au fost vernisate în 1981, cuprinzând lucrări de grafică, pictură, fotografie, icoane, caricatură. Pentru activitatea sa, a obţinut mai multe premii şi distincţii: menţiune la Salonul Naţional de Umor Studenţesc din Timişoara, în 1981, premiul I pentru fotografie de presă, acordat de revista Foto&Model din Cluj, în 1998.

Expoziţia de la Muzeu va cuprinde 22 de sculpturi realizate din diverse materiale: lemn, metal, piatră, alamă, fier, cupru, create în perioada în care artistul a urmat un masterat la Facultatea de Arte din Oradea, specializarea Sculptură şi Ambient.

În deschidere vor lua cuvântul Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi Milena Pop, curatorul expoziţiei.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 20 ianuarie 2019, vizitabilă de marţi până duminică. Preţul biletelor este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, elevi studenţi şi pensionari. Copii până în 4 ani au acces gratuit.