Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Roșia, organizează în data de 18 august 2019, ora 15:00 în localitatea Roșia, Festivalul-concurs al Viorii cu Goarnă ,,Dorel Codoban”, ediţia a VII-a.

La concurs pot participa artiști amatori instrumentiști cu vârsta cuprinsă între 15 - 50 ani. Concurenții vor prezenta două piese de joc.

Aprecierile vor ține cont și de autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice. Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public, întregul festival fiind televizat.

Ca în ediția precedentă, și anul acesta marele premiu al Festivalului-concurs ,,Dorel Codoban” va fi o vioară cu goarnă.

Fișele de înscriere și informațiile referitoare la desfășurarea concursului se pot obține la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie nr. 12, sau la telefon/fax 0259.413.922, 0259.268.680, email: centrul.cultural.bihor@gmail.com, adresă web http://www.culturabihor.ro.