O biserică de pe strada Nicolae Bălcescu din Marghita a fost în pericol, sâmbătă, după ce o anexă lipită de lăcaş a luat foc.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alerta a fost dată în jurul orei 10.30, dar când pompierii au ajuns acolo, flăcările ardeau violent la o magazine construită din lemn şi în care erau depozitate lemne de foc, cherestea şi deşeuri. Mai mult, incendiul cuprinsese deja acoperişul unei anexe lipite de magazie, dar şi de biserică.

"Cei 16 pompieri militari mobilizaţi la locul evenimentului au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, respectiv pentru protecţia bisericii, finalizând operaţiunea de stingere în jurul orei 10.45, după care au acţionat la locul evenimentului pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului, misiunea fiind încheiată în jurul orei 12.15", se arată în comunicat.

Cercetările făcute de pompieri au indicat faptul că incendiul a fost declanşat cel mai probabil, de efectul termic provocat de un cablu electric neizolat corespunzător.

"Ca urmare a producerii incendiului, au ars magazia (cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi) şi bunuri depozitate în interiorul acesteia (circa doi metri cubi cherestea şi  aproximativ cinci metri cubi lemn de foc), o uşă din lemn şi acoperişul anexei lipite de lăcaşul de cult. Totodată, geamul uneia din ferestrele bisericii s-a spart din cauza temperaturilor ridicate degajate de incendiu", se mai arată în comunicat.

Militarii au reuşit însă să împiedice propagarea incendiului la biserică, la întreaga anexă lipită de lăcaşul de cult şi la bunurile aflate în interiorul acesteia. Din fericire, nu au existat persoane rănite.