Bihorenii pot merge în vacanţă în Antalya chiar de-acasă. Agenţia de turism Paralela 45 a lansat, joi, pachetele de vacanţă pentru această destinaţie, cu curse charter care vor decola de la Oradea în fiecare săptămână, începând din 13 iunie şi până pe 5 septembrie.

Jurnaliştii, primii la bord

"Astăzi este prima oară când pleacă un avion spre Antalya organizat de agenţia Paralela 45. Anul trecut am ratat, au fost alte agenţii care au organizat curse charter de pe Oradea. Pentru că am avut o deschidere destul de mare din partea celor de la Aeroport, ne-am hotărât şi noi, şi până în momentul de faţă rezultatele sunt bune. Sunt convins că vom termina sezonul bine", a declarat Rodin Malcea, director de dezvoltare în cadrul agenţiei Paralela 45, într-o conferinţă de presă susţinută în sala de protocol a Aeroportului, chiar înainte de primul zbor al proiectului. Alături de acesta, la conferinţă a fost prezent şi Sorin Pantea, director general Paralela 45 Oradea.

Turiştii vor merge în Turcia cu un avion Boeing 737-800 al companiei Corendon, cu 189 de locuri, care de altfel a putut fi "inspectat" joi de jurnaliştii orădeni, imediat după aterizarea pe Aeroportul din Oradea şi înainte ca pasagerii care şi-au cumpărat primele pachete de vacanţă să urce la bord.

Avion Antalya

Vacanţă de lux

Scoase la vânzare de mai multă vreme, la mai multe agenţii de turism din Oradea, pachetele de vacanţă din primele patru săptămâni s-au epuizat aproape în întregime, însă orădenii mai pot să le cumpere pe cele din lunile următoare.

Potrivit lui Rodin Malcea, preţurile au început de la 400-450 euro, pentru un sejur de şapte nopţi, însă conform celor afişate pe site-ul agenţiei, acum sunt ceva mai mari. Cea mai ieftină vacanţă disponibilă spre rezervare de pe site-ul Paralela 45 costă 502 euro, preţ care include cazarea, masa, biletul de avion, taxele de aeroport şi transferul de la aeroport la hotelul de patru stele.

Directorul agenţiei a declarat că crede în reuşita curselor Oradea - Antalya, pentru că această destinaţie este una faimoasă pentru hotelurile luxoase şi serviciile oferite, inclusiv familiilor cu copii. "Antalya înseamnă lux, mâncare bună, plaje foarte bune, ape calde, iar românii se simt foarte bine", a declarat Malcea.

Promisiuni pentru 2020

În aceeaşi conferinţă de presă, directorul general adjunct al Aeroportului, Dan Bălăcel, a precizat că, împreună cu această cursă, Oradea numără acum săptămânal şapte curse charter, din care cinci spre Antalya şi două spre Egipt.

În vara viitoare, însă, oferta ar putea fi mai diversă. Malcea şi Pantea au precizat că agenţia pe care o conduc negociază deja pachete pentru o insulă din Grecia, în vara anului 2020.

Malcea a precizat şi că vina pentru lipsa diversităţii curselor nu aparţine nici Aeroportului, nici bihorenilor. "Pur şi simplu nu se găsesc avioane. Din păcate, pe partea de chartere toată lumea vrea avioane din iunie în septembrie şi e foarte greu să găseşti. Avioanele nu sunt atât de multe şi de disponibile, cum am vrea noi", a declarat Malcea.

Acesta a lăudat Aeroportul orădean, precizând că a găsit aici deschiderea necesară, iar costurile de operare "nu sunt foarte mari". În schimb, pentru a reduce din costuri, Paralela 45 "împarte" avionul de Antalya cu alte două agenţii, Fibula şi TUI Eurolines.