Daniel Ivanov, bărbatul care pe 20 aprilie a deranjat festivităţile organizate cu ocazia Centenarului eliberării Oradiei de sub bolşevismul maghiar, împrăştiind o pungă cu manifeste şi strigând împotriva politicienilor, iar în duminica alegerilor a recidivat, murdărind cu fecale de porc uşa sediului PNL Bihor, promiţând că va face acest lucru şi la sediile tuturor celorlalte partide, protestează împotriva condiţiilor mizere de care "beneficiază" la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal, unde a fost dus de poliţişti pentru o evaluare de specialitate, furnizând presei un adevărat rechizitoriu în imagini.

"Nici în puşcărie nu sunt condiţii din astea"

În filmuleţe trimise BIHOREANULUI, Daniel Ivanov prezintă condiţiile execrabile din Pavilionul 3 al secţiei de Psihiatrie a Spitalului Municipal, din strada Louis Pasteur, pavilion pentru bărbaţi, arătând igrasia și pereţii scorojiţi din salonul 2, unde vopseaua în ulei este în parte căzută.

De asemene, pereţii sunt afectaţi şi în grupul sanitar, unde s-au desprins plăci de faianţă, duşul nu are cabină, chiuveta lipseşte şi ea, WC-ul nu are capac şi e murdar, iar caloriferele sunt ruginite. Imaginile par decupate dintr-un film de groază, impresia lăsată privitorului fiind sinistră.

"Au zis (n.r. – personalul medical) să iau apă de acolo de la duş ca să beau medicamentele, dar am refuzat. Oi fi eu nebun, dar nici chiar aşa", a explicat bărbatul, cu sarcasm, ripostând că "De-aici ar trebui să-şi ia medicamentele doamna ministru al Sănătăţii şi să stea o noapte aici. Nici în puşcărie nu sunt condiţii din astea".

"Unde sunt banii?"

Ivanov cere ca ministrul Sorina Pintea "să se sesizeze", să vină la Oradea şi să vadă condiţiile de la fostul Spital 6. "Unde sunt banii? Ar trebui să confiscaţi banii de la Dragnea, ar trebui să mergeţi să confiscaţi banii şi de la Vasile Blaga, de la Iohannis şi să faceţi acest spital, unde bolnavii sunt ţinuţi în bătaie de joc", acuză bărbatul, explicând că "datorită lor (politicienilor - n.r.) noi trăim în această mizerie de nedescris care sunt numite spitalele României".

Omul spune că, deşi a fost dus cu forţa la Psihiatrie, nu se consideră "nebun" şi îşi asumă faptele sale, ba chiar va face acelaşi lucru după ce va fi externat, chiar cu riscul de a mai fi internat câteva zile după. "Eu o să pun la fiecare partid o pungă cu căcat. Am să duc şi la PSD, la toate partidele, chiar dacă m-or interna pentru două zile în spitalul de nebuni", spune Daniel Ivanov (foto), care se prezintă drept un român "închis pentru dreptate, că am vrut să mă exprim liber în ţara mea".

Rezultatul corupţiei

Contactat de BIHOREANUL, managerul Spitalului Municipal, în structura căruia funcţionează secţia exterioară de Psihiatrie, nu doar că admite situaţia prezentată de pacient, ci, surprinzător, afirmă că aceasta este chiar mai proastă.

"Cu certitudine situaţia e şi mai proastă şi cu certitudine pot să vă spun că este mai rău. Este falimentul pe care l-am moştenit şi pe care trebuie să-l reparăm cât de iute", a spus Dacian Foncea, referindu-se la predecesorii săi.

Potrivit spuselor sale, Foncea a şi luat măsuri, după instalarea sa în funcţie la finele anului trecut, pentru repararea ambelor pavilioane ale Psihiatriei, pentru că în aceeaşi situaţie este şi pavilionul 4, pentru femei. El spune, însă, că s-a lovit de apucăturile unor firme obişnuite să facă lucrări de calitate proastă, cu complicitatea responsabililor dinaintea sa.

"Am făcut aproape 10 licitaţii la care nu s-au mai prezentat firme care înainte tot lucrau aici. Nu s-a mai prezentat niciuna, poate pentru că eu nu iau şpagă şi pretind lucrări de calitate. Decât să facă lucrări de calitate, nu mai vin", a zis Foncea.

Cheamă presa să vadă

Pe de altă parte, managerul a adăugat că la Pavilionul 4 licitaţia a fost soldată cu atribuirea lucrărilor de renovare unei firme, fără însă ca aceasta să ofere calitatea cerută, motiv pentru care a şi amânat recepţionarea lucrărilor.

"La Pavilionul 4 o parte din lucrări s-au făcut şi în premieră s-a amânat recepţia, preşedintele comisiei o va face când va fi totul perfect", a spus Foncea.

În fine, managerul Spitalului Municipal a afirmat că nu are "nimic de ascuns" şi, ca atare, a promis că invită presa la secţia de Psihiatrie, unde jurnaliştii vor şi primi mai multe explicaţii, în cursul zilei de miercuri. Ca atare, vom reveni pe marginea acestui subiect scandalos...