Primeşti locuinţă de la stat şi apoi îi dai foc pentru că nu gândeşti. Cam aşa ar putea suna epilogul unui incendiu provocat, marţi, la ora prânzului, în spatele unuia dintre cele două blocuri ANL din strada Decebal, învecinate cu Poliţia de Frontieră.

În jurul orei 13, la faţa locului a ajuns o autospecială de stingere cu apă, după o alertă la numărul de urgenţă 112, conform căreia în spatele unuia dintre cele două blocuri s-a aprins un brad.

Sosiţi rapid, pompierii au desfăşurat un furtun şi au stins focul care era la început, dar apucase să cuprindă un brad tânăr.

Potrivit explicaţiilor date de unul dintre pompieri, cauza cea mai probabilă a incendiului a fost neglijenţa unui fumător care, de la geamul unuia dintre apartamentele din bloc, a aruncat restul unei ţigări nestinse, jarul acesteia cuprinzând vegetaţia uscată şi apoi bradul.

Ipoteza că fapta ar fi fost făcută de vreun boschetar este aproape cu desăvârşire exclusă, deoarece locul aflat în vecinătatea sediului Poliţiei de Frontieră nu este frecventat de persoane fără adăpost şi nici nu există semne ale trecerii acestora, de genul hainelor sau cartoanelor cu care asemenea persoane, de obicei, se învelesc.

În schimb, zona era plină de chiştoace, semn că unul sau mai mulţi locatari ai blocului ANL îşi aruncă ţigările pe geam în mod frecvent în acel loc.

Cert e că pompierii au avut de lucru, deşi evenimentul putea fi evitat, la fel şi un echipaj de Poliţie, care avea misiunea să securizeze zona dacă incendiul ar fi căpătat amploare. Situaţie în care cine ştie câte bunuri ar fi fost distruse, din neglijenţă şi lipsă de educaţie sau, poate, ar fi existat şi victime...