Pentru al patrulea an la rând, pădurea din Băile 1 Mai a fost "scena" unui concert simfonic.

Iniţiat de Fundaţia "Muzsikál az erdő" din Ungaria, ineditul spectacol a atras câteva sute de bihoreni, bucuroşi să asculte muzică în mijlocul naturii. Norocul tuturor a fost că şi vremea a fost îmbietoare: soarele de toamnă i-a încălzit binişor, astfel că melomanii au putut sta în pădure, pe jos, fără nicio problemă.

Spectatorii au fost de toate vârstele, dar au predominat părinţii însoţiţi de copii. Ca aceştia să nu se plictisească, dar să se bucure de natură, organizatorii le-au pregătit şi o sumedenie de jocuri. În plus, micuţii au putut să confecţioneze ornamente din materiale naturale ori să tragă cu arcul.

Concertul s-a ţinut la circa 800 de metri depărtare de cantonul din Băile 1 Mai, astfel că melomanii au făcut şi o plimbare în aer liber, înainte de a-i asculta pe artişti. Concertul a fost susţinut de cvartetul Intermezzo al Filarmonicii de Stat Oradea (director artistic Foica Laszlo), de elevii Liceului de Arte din Oradea, de Corul mixt "Bartók Béla" din Békéscsaba şi de Orchestra Dűvő şi artiştii de la Brass On the Road.

"Pentru noi e foarte important să fim prezenţi peste tot unde se poate cânta. Cred că e important pentru toţi din Oradea şi din Bihor ca Filarmonica să participe la evenimente unde se adună oameni care iubesc muzica. Sunt convins că programul pe care îl veţi auzi este adecvat pădurii şi atmosferei de aici", a spus, înainte de concert, directorul Filarmonicii orădene, Meleg Vilmos.

Judecând după reacţia publicului, repertoriul ales a fost potrivit. În interpretarea Intermezzo, melomanii au ascultat piese de W. A. Mozart (Divertisment), Johannes Brahms (Dans maghiar nr. 5), Astor Piazzola (Libertango) sau Dmitri Shostakovich (Vals nr. 2).

De altfel, această din urmă piesă a determinat două cupluri din public să şi danseze fără inhibiţii, astfel încât la final şi ei, alături de artişti, au fost aplaudaţi de cei prezenţi.

De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, cei curioşi au putut merge la plimbări tematice prin pădure alături de inginerii silvici, care le-au răspuns întrebărilor legate de fauna şi flora locului.