Cea de-a doua zi a noului an a adus aglomeraţie în staţiunile montane din Bihor şi împrejurimile acestora. La Vârtop - Arieşeni se circula, miercuri după amiază, bară la bară, toate parcările erau pline, iar coada de maşini se întindea pe kilometri întregi.

La Vârtop, a fost aglomeraţie încă din cursul dimineţii. Traficul a fost îngreunat atât de ceaţa densă, cât şi de ninsoare, dar mai ales de maşinile parcate pe marginea drumului, toate parcările private din staţiune fiind ocupate. Cei mai norocoşi au găsit locuri, chiar şi pe marginea şoselei.

Echipaje de poliţişti rutieri au dirijat traficul, însă fără prea mare succes, dat fiind că numărul turiştilor era foarte mare, iar maşinile nu mai conteneau sa vină. "Mergeţi tot în faţă, parcaţi pe marginea drumului, unde puteţi", a spus un poliţist.

În jurul orei 15, se circula cu dificultate pe ambele sensuri de mers, cozile întinzându-se pe mai bine de 5 kilometri.

Potrivit informaţiilor disponibile pe grupul de Facebook Info Trafic al judeţului Bihor, se circulă cu dificultate şi la Stâna de Vale, unde la un moment dat drumul a fost blocat.

Contactată de BIHOREANUL, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, a confirmat că se circulă greu atât la Vârtop cât şi la Stâna de Vale, precizând că sunt prezente echipaje de poliţişti rutieri în ambele zone pentru dirijarea traficului.

"Nu sunt blocate drumurile, dar sunt foarte multe autoturisme în acele zone, drumurile sunt înguste şi se circulă în condiţii de iarnă. La Stâna de Vale ninge continuu şi se circulă ceva mai greu", a precizat reprezentanta IPJ Bihor.