Circa 100 de angajaţi ai fabricii de încălţăminte Sarmac din Tinăud au intrat, luni, în grevă şi s-au dus în curtea fabricii pentru a-şi cere salariile, pe care, s-au plâns ei, nu le-au primit de două luni. Directorul local spune că vina aparţine "firmei mamă" din Italia, care ar fi preluat marfa, fără să plătească salariile oamenilor.

Potrivit site-ului alesdonline.ro, oamenii spun că sunt într-o situaţie disperată, de aceea s-au dus să protesteze în curtea fabricii. "Trebuie să ia cineva o măsură, fiindcă aşa nu se mai poate. Să vină DNA-ul, să vină un control serios!" , au spus angajaţii.

Scandalizaţi, oamenii i-au reproşat situaţia directorului firmei, care le-a spus că nu are ce să facă fiindcă nu a primit bani de la firma din Italia care plasa comenzile şi plătea salariile. "Puteţi să staţi aici 10 zile. Dacă ceva nu este, nu este. Cu părere de rău...", le-a spus Attila Szucs angajaţilor. "Domnu’ Attila, da’ de lucru o fost? Şi o tras de noi...", i-a răspuns o femeie nemulţumită.

Acelaşi director le-a spus jurnaliştilor că reprezentanţii firmei din Italia, pe care n-a numit-o, au întrerupt orice comunicare cu el. "Situaţia firmei în momentul de faţă este foarte proastă, chiar mai proastă decât credeam. În 22 am trimis ultima marfă făcută de către noi. Luni trebuia să ne primim banii pentru salarii şi pentru alte plăţi. Nu ne-a onorat firma mamă, firma italiană, nici măcar nu mă bagă în seamă, nu răspunde la mailuri, la telefoane. În acest moment sunt total derutat. Nu ştiu ce să fac", a afirmat Attila Szucs.

Acesta a mai precizat că probabil firma va intra fie în insolvenţă, fie în faliment, ca oamenii să poată beneficia de şomaj.

Producătorul de încălţăminte Sarmac SRL din Tinăud a fost înfiinţat în 1999 şi are ca asociat majoritar firma italiană Calzatzrificio Sartori SA, iar ca asociaţi minoritari  - şi totodată administratori - pe italianca Cristina Casamenti şi pe cetăţenii români Attila Szucs şi maria Purge. Interesant că, desi a înregistrat cifre de afaceri substanţiale, între 8 şi 13 milioane lei în anii 2015-2017, firma a încheiat cei trei ani fiscali cu pierderi. Firma lucrează cu circa 200 de angajaţi.