Studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea l-au pârât pe un profesor de-al lor că fumează în sala de curs, în timp ce le predă, lucru expres interzis de legea promovată chiar de prodecanul FMF, Florian Bodog, pe vremea când era ministru al Sănătăţii.

Imaginile cu dascălul trăgând cu poftă din ţigară, în timp ce le prezintă studenţilor informaţii afişate cu ajutorul unui videoproiector, într-o sală de curs, au fost difuzate de Digi24. Potrivit postului de televiziune, imaginile au fost trimise prin WhatsApp de studenţii nemulţumiţi de tupeul profului, care fumează în mijlocul lor.

BIHOREANUL a aflat că profesorul cu pricina este dr. Andrei Paşcalău, asistent universitar şi specialist în morfopatologie. El este angajat la FMF Oradea pe perioadă determinată şi, potrivit studenţilor, predă disciplina Medicină Legală.

Decanul FMF, dr. Adrian Maghiar, a declarat, luni, BIHOREANULUI că nu va ierta gestul dascălului. "Din imaginile difuzate de Digi 24, nu am recunoscut persoana în cauză, nici sala. Vom cere postului de televiziune să ne dea imaginile necenzurate. De asemenea, am cerut administratorului facultăţii să identifice sala şi vom forma o comisie care va analiza situaţia şi va stabili măsuri", a afirmat Maghiar.

"Nu tolerăm asemenea practici. Fumatul este interzis în toată facultatea, în curte sunt locuri special amenajate", a mai spus decanul. 

Vezi mai jos materialul difuzat de Digi24: