Cântăreţul de muzică populară Cornel Borza, consilierul liberal care a votat pentru adoptarea bugetului Consiliului Judeţean Bihor, împotriva liniei de partid, a declarat la microfon că a votat intenţionat aşa, nu din greşeală, şi că a făcut-o "cu sufletul", gândindu-se la funcţionarii care nu îşi iau salariile întregi.

După ce timp de zeci de minute a tăcut, incapabil să articuleze un răspuns la întrebările jurnaliştilor, Borza a spus, în plen: "Sunt oameni cu familii, sunt oameni cu tot felul de neajunsuri. Am votat cu sufletul. Nu ştiu dacă am făcut bine sau am făcut rău".

"Om de omenie"

Declaraţia a fost aplaudată de consilierii alianţei de la putere, PSD-UDMR-ALDE. Preşedintele CJ Pasztor Sandor l-a întrebat pe Borza dacă nu a votat totuşi "din greşeală", aşa cum scrie presa, iar liberalul a repetat că a făcut-o intenţionat.

De asemenea, printr-un comunicat transmis ulterior, preşedintele ALDE Bihor, Cipria Blejan, a salutat iniţiativa lui Borza, spunând că "a dat dovadă de omenie şi grijă faţă de semenii lui, ieşind astfel din cuvântul "comandantului suprem" al PNL-ului, Ilie Bolojan".

Declaraţiile lui Borza trebuie tratate, însă, cu rezervă, dată fiind conduita acestuia în momentul votării. Imediat după ce şi-a exercitat votul la sistemul electronic, liberalul a fost văzut de jurnalişti împietrind şi ţinându-se de cap, fiind consolat de colegul său Dacian Foncea, care declara ziariştilor, pe fondul "amuţirii" subite a lui Borza, exact ceea ce acesta a repetat mai târziu la microfon, şi anume că solistul "a votat cu sufletul".

Este destul de greu de crezut că folcloristul ar fi votat intenţinat în condiţiile în care, astfel, risca să se pună în incompatibilitate, ca angajat al Teatrului Regina Maria. În plus, potrivit spuselor liderului grupului PNL, Ionel Avrigeanu, Borza nu a spus nimic, la partid, înainte de şedinţă, despre o asemenea intenţie de vot.

"Ţucu-i clopu'"

La finalul şedinţei, două femei de serviciu de la CJ Bihor, care au intrat să cureţe sala, l-au pupat şi i-au mulţumit lui Cornel Borza pentru votul lui, care le permite să-şi primească la timp salariile. "E om cu suflet. Ţucu-i clopu'", a comentat una dintre ele după ce cântăreţul a plecat.

Cornel Borza, cunoscut cântăreţ de muzică populară, fără experienţă politică, a apărut pe listele candidaţilor PNL la Consiliul Judeţean Bihor odată cu implicarea sa "artistică" în campania electorală din 2016, fiind promovat la dorinţa fostului lider al filialei Cornel Popa, mare amator de bairamuri populare, şi acceptat de actualul lider Ilie Bolojan, el însuşi fan al artistului, pe considerentul notorietăţii acestuia.