Percheziţiile de joi la Victoraş Micula s-au realizat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în care se fac cercetări pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, care vizează o armă letală. La aceasta, procurorii au adăugat, în cursul zilei de miercuri, şi infracţiunea de braconaj.

Informaţia a fost furnizată, joi seară, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, prim-procurorul adjunct Anca Mihaela Tiba Morar. "În prezent, în această cauză nu există suspect", a precizat aceasta.

Informaţia întăreşte bănuiala că percheziţiile au legătură cu scandalul din luna martie a acestui an, care l-a avut ca protagonist pe Micula junior. Atunci, au apărut pe internet înregistrări cu acesta şi cu amici de-ai săi făcând drifturi şi curse de viteză cu bolizi, dar şi trageri cu un pistol despre care tinerii susţineau că ar fi AK47, dar despre care ulterior au pretins că ar fi fost doar o armă de airsoft.

Întrebată de reporterul BIHOREANULUI cu privire la motivul pentru care percheziţiile au fost realizate cu poliţişti ai DGA, care se ocupă în principal cu anchetarea faptelor de corupţie în rândul personalului MAI, şi nu de ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Bihor, purtătorul de cuvânt al Parchetului Oradea a declarat că aceste informaţii "nu pot fi făcute deocamdată publice".

"Vom reveni cu un comunicat de presă în cursul zilei de vineri", a mai spus Anca Mihaela Tiba Morar.

Film cu mafioţi

Înregistrarea din primăvară, de la care a pornit ancheta, a fost făcută de Virgil Halacu junior, fiul unui cunoscut afacerist local. Acesta s-a filmat în maşina lui Victoraş Micula, lovind cu telefonul ţeava metalică a unui AK-47 pe care îl ţine între picioare. „Este real. Şi vreau să vă zic că am asurzit”, spunea tânărul în înregistrarea postată sub numele de Gaju Kyd pe propriul cont de Instagram.

Halacu a mai prezentat în înregistrare secvenţe video imortalizate pe un aparat fotografic în care este „împuşcat” cu respectivul AK-47 pentru că „am vrut să fur banii şi arma”, într-o secvenţă de „film de mafioţi” filmată pe unul din podurile rutiere din Oradea, în care însă „s-a tras cu gloanţe oarbe”.

Înregistrarea postată pe internet a ajuns și în atenţia poliţiştilor orădeni, care au anunţat că au declanşat o anchetă, „pentru deţinere ilegală de arme, respectiv întrecere ilegală de maşini”. Nu se ştie de ce acest dosar a ajuns, între timp, în instrumentarea poliţiştilor anticorupţie.

Pui de leu

De menţionat că, în luna decembrie a anului trecut, pe internet a mai apărut o filmare cu Victoraş Micula circulând în maşină cu o puşcă cu lunetă proptită de bordul maşinii şi pe jumătate scoasă pe geamul din dreapta, dar şi în compania unui pui de leu.

Şi la acel moment Poliţia Bihor a anunţat că s-a autosesizat şi a întocmit dosar penal, efectuând „cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic", fără însă a mai comunica nimic despre cursul dosarului.

"A fost un fake. Eu nu am niciun pui de leu. Mi-aduc aminte că am fost odată la circ şi m-am pozat cu unul, dar nimic mai mult. Am pui de lei, dar numai în bancnote", a declarat atunci Victoraş, în stilul inconfundabil. 

Citiți pe aceeași temă și articolele:

Percheziţiile s-au încheiat. Victoraş Micula: "Aşa-i România, ce să-i faci? În campanie electorală e nevoie de arestaţi" (VIDEO)

Percheziţii ample în cartierul VIP-urilor din Oradea. În vizor: celebrul Victoraş Micula (FOTO / VIDEO)

Băieţii răi din Oradea: Drifturi, curse de maşini şi trageri cu mitralieră în toiul nopţii. Printre protagonişti, Victoraş Micula şi Halacu junior (FOTO / VIDEO)

Victoraş Micula, filmat cu un pui de leu şi cu puşca cu lunetă în maşină. Poliţiştii fac cercetări pentru braconaj, Micula se dă victima unui hacker (VIDEO)

Vezi mai jos filmul perchezițiilor de joi!