Descinderile procurorilor DIICOT în Bihor, declanşate miercuri dimineaţa la ora 6, s-au terminat. Potrivit unor surse judiciare, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Oradea, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au efectuat 18 percheziţii în Oradea, o alta la o adresă din Salonta şi trei în Satu Mare, toate într-un dosar ce priveşte o grupare de traficanţi de droguri şi etnobotanice.

În timpul acţiunii, poliţiştii au ridicat mai multe tipuri de etnobotanice dar şi cannabis, în parte gata porţionate, care urmează să fie trimise la analize. La finalul operţiunii, aproximativ 20 de persoane, suspecţi în cauză, urmează să fie conduse la sediul DIICOT din Oradea, pentru audieri.

Descinderile au făcut parte dintr-o operațiune de amploare a procurorilor DIICOT, care au descins, miercuri, concomitent, la membrii clanuri de interlopi din Bihor şi alte 27 de judeţe și Bucureşti. Au fost demarate 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți!