Deţinutul orădean care a evadat, joi, de la un punct de lucru al Penitenciarului Satu Mare a fost prins, joi seară, într-un tren de călători, de poliţiştii Transporturi Feroviare de la Episcopia Bihor în timpul unei misiuni de patrulare în colaborare cu lucrători ai Penitenciarului Oradea.

„Evadatul a fost prins la ora 22.30. Se afla într-un tren de călători care circula pe relaţia Halmeu - Oradea. El fost predat poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi depus la Penitenciarul Oradea”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit jurnaliştilor de la presasm.ro, Varga Adalbert, în vârstă de 23 de ani, condamnat definitiv la 2 ani şi 9 luni de detenţie pentru tâlhărie calificată, a evadat, joi, şi ar fi plecat spre acasă, la Oradea, ca să-şi poată vedea mama, bolnavă de cancer.

Tânărul a fugit chiar din clădirea tribunalului sătmărean, unde se efectuează lucrări de construcţii, pe geamul unei băi care dă direct spre stradă, profitând de netenţia paznicilor.

Evadarea a avut loc la ora 11.15, bărbatul fiind îmbrăcat în pantaloni şi tricou negre. Momentul a fost suprins de o cameră de supraveghere din zonă.

Vezi imaginile mai jos!