Șoferul din Telechiu acuzat că, marți seară, în timp ce se afla la volanul unui TIR, a accidentat mortal doi consăteni, iar apoi a plecat de la locul accidentului a fost arestat preventiv. Măsura a fost dispusă, joi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Aleşd, pentru o perioadă de 30 de zile, după cum arată un comunicat transmis, vineri, de Poliția Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, evenimentul rutier s-a produs marţi seară, la ora 23.10, la intersecţia drumului comunal 179 cu drumul judeţean 108I, în Telechiu.

Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere a Primăriei Ţeţchea, iar din filmare se vede cum şoferul TIR-ului, Cătălin Florin Paşcalău, 24 de ani, încercând să întoarcă dintr-o mişcare întregul ansamblu, a intrat pe contrasens şi pe acostament, unde cele două victime stăteau în iarbă. Pentru că nu a putut vira, Paşcalău a oprit şi a efectuat o manevră scurtă de mers înapoi, intrând apoi din nou cu roţile TIR-ului pe acostament. În imaginile şocante se vede cum capul de TIR trece peste corpurile celor doi bărbaţi.

Victimele, un bărbat de 30 de ani şi unul 35 de ani, ambii din Telechiu, au murit pe loc, iar şoferul şi-a continuat drumul, fiind găsit de poliţişti în localitatea Iernut, judeţul Mureş şi adus, acasă, miercuri, de poliţişti, care au şi sarcina de a verifica dacă pe maşina condusă de Paşcalău au rămas urmele accidentului.

Potrivit informaţiilor transmise, vineri, de Poliţia Bihor, cercetările sunt realizate de poliţiştii Compartimentului Rutier din Poliţia Aleşd, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, care a şi sesizat instanţa.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Aleșd a admis solicitarea acestuia de a emite pe numele tânărului de 24 de ani un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Contactată de BIHOREANUL, Maria Cotrău, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a refuzat să ofere amănunte cu privire la acest dosar. "Nu se pot face publice informaţii din dezbateri, iar procurorul de caz nu a permis mediatizarea mijloacelor de probă, cum ar fi şi declaraţiile din dosar", s-a rezumat Cotrău să spună. 

BIHOREANUL a aflat că, în timpul audierilor, Paşcalău a respins acuzaţiile, negând că ar fi lovit victimele. La un moment dat, însă, s-ar fi încurcat în declarații, motiv pentru care polițiștii l-au reținut.

Încheierea Judecătoriei Aleșd nu este însă definitivă, ci poate fi contestată de inculpat la Tribunalul Bihor.