Şoferul Fordului implicat în accidentul produs vineri în Vaşcău a ţinut să precizeze BIHOREANULUI că nu faptul că nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum umed, respectiv că autoturismul are volan pe dreapta, ar fi cauzat accidentul în urma căruia maşina i-a fost distrusă şi el a fost rănit, ci faptul că a încercat să evite impactul cu un Audi care se afla pe contrasens, în curbă.

Precizările vin în contextul în care BIHOREANUL a prezentat, vineri, primele concluzii ale poliţiştilor, în urma cercetării la faţa locului. Potrivit acestora, şoferul de 36 de ani, din Medgidia, "în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Ştei - Vaşcău, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed, şi, într-o curbă spre dreapta, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a direcţiei sale de deplasare, şi a pătruns în şanţ".

Bărbatul a contactat telefonic ziarul, ţinând să sublinieze că accidentul s-a produs în alte condiţii.

"Accidentul n-are legătură cu faptul că aş fi avut viteză şi nici cu faptul că maşina are volan pe dreapta. Este maşina mea, pe care am condus-o şi în Anglia şi în ţară de câţiva ani, fără probleme. N-am avut nici măcar 100 de kilometri la oră, ci aproximativ 80 km/h. Eu mergeam normal, dar în curbă mi-a ieşit cineva în faţă. M-a făcut să frânez şi am derapat. Văzând că vine maşina din faţă, am frânat, am claxonat, la un moment dat maşina mea a făcut ce a vrut cu mine", a ţinut să spună şoferul Fordului.

Filmuleţului înregistrat de camera de pe bordul mașinii sale, pus la dispoziția BIHOREANULUI, prezintă imagini şocante, cu un puternic impact emoţional. Din video se vede cum maşina care are camera instalată pe bord rula pe DN 76 şi când a ajuns în curbă, în faţă i-a apărut un autoturism Audi, care era în depăşire. După ce a frânat şi a claxonat, şoferul Fordului a pierdut controlul maşinii, care s-a rostogolit de mai multe ori şi în final s-a oprit într-un şanţ.

În urma impactului, Fordul a fost complet distrus, iar şoferul de 36 de ani a fost dus la spital pentru investigaţii, cu răni în special la nivelul membrelor. "Mi-au făcut tomografie, mă dor oasele, dar merg pe picioarele mele", a mai spus omul, care acum s-a ales şi fără permis de conducere, şi cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii bihoreni anchetează în continuare circumstanţele producerii accidentului, analizând inclusiv filmarea din camera de la bordul maşinii, cauzele exacte şi împrejurările urmând să fie stabilite, cel mai probabil, în urma unor expertize tehnice.

Vezi mai jos filmarea!