Poliţistul Cătălin Man, fratele procurorului Ciprian Man (fostul şef al DNA Oradea, în prezent procuror în structura centrală a DNA – n.r.), a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei benzinării făcându-și plinul și plecând fără să plătească, a dezvăluit Antena 3 joi seara, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

„În fața mașinii fratelui procurorului se află mașina primarului Budureasa, Adrian Magda. Ambele mașini își fac plinul pe cardul de la primărie”, au consemnat jurnaliştii.

Potrivit imaginilor, faptele s-au petrecut în data de 6 august 2017, la ora 10.38, la o benzinărie din Beiuş. Din imagini se vede că la pompă opreşte întâi un autoturism Renault Clio, condus de primarul Magda, care alimentează, apoi trage mai în faţă.

Imediat în urma sa vine un Renault Fluence, din care coboară Cătălin Man, angajatul umplând rezervorul acestuia în continuare, fără a opri pompa. Apoi, ambele maşini părăsesc benzinăria împreună, fără ca vreunul dintre ocupanţi să meargă înăuntru pentru a plăti.

Conform evidenţelor benzinăriei, citate de postul de televiziune, în data respectivă Primăria Budureasa a alimentat din contul său, prin primarul Adrian Magda, 40 de litri de combustibil.

Dezvăluirea l-a luat prin surprindere pe edilul bihorean. “Ce pot să vă zic, dacă e adevărat sau nu-i adevărat? Nu ştiu... Nu ştiu ce să comentez că nu ştiu despre ce e vorba. Nu îmi amintesc de aşa ceva”, a spus Magda.

Primarul a recunoscut că Clio-ul e maşina sa personală, dar a refuzat să confirme că Fluence-ul aparţine lui Man, deşi cei doi sunt cumnaţi, potrivit televiziunii. Întrebat, concret, dacă a alimentat din banii Primăriei maşina sa personală şi pe cea a altei persoane, străine de Primărie, edilul a răspuns sec că “nu”, fără alte detalii.

“Ceea ce este șocant este că procurorul Ciprian Man a trimis pe cineva în spatele gratiilor pentru o faptă similară”, au susţinut reprezentanţii televiziunii, aflată, după cum se ştie, într-o campanie ofensivă împotriva DNA, în cadrul căreia procurorul Ciprian Man este o ţintă predilectă, sursele acuzaţiilor la adresa sa fiind mai multe VIP-uri locale inculpate de acesta.