Incendiu puternic, miercuri seară, în cartierul Habitat din Beiuş, unde două case au fost cuprinse de flăcări. Este vorba despre un cartier ridicat de fundația Habitat pentru Umanitate, pentru familii greu încercate de soartă.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana - Bihor, apelul prin numărul de urgenţe 112 a fost la ora 19.57, focul fiind stins în jurul orei 21.20.

"Incendiul s-a manifestat la două case situate pe strada Habitat, la faţa locului acţionând pompierii militari din cadrul secţiilor Beiuş şi Ştei, în total cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă", a precizat Roşca pentru BIHOREANUL.

A fost mobilizat şi un echipaj de paramedici, pentru ajutorarea eventualelor victime. Nu a fost, însă, cazul să intervină.

"Incendiul a fost lichidat, nu sunt victime din fericire. Totuşi, pompierii militari acţionează în continuare pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative", a mai precizat, la ora transmiterii acestei știri, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Cauzele incendiului sunt în curs de cercetare. Deocamdată nu se cunoaște exact valoarea pagubelor și nici cea a bunurilor salvate.

Cert este că ambele case afectate au fost ridicate de fundaţia Habitat pentru Umanitate, care a construit în ultimii ani, case pe structură din lemn, pentru familiile nevoiaşe.

UPDATE:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a făcut publică, joi dimineaţă, cauza incendiului care a cuprins două case din cartierul Habitat, din Beiuş. Cel mai probabil, focul a fost provocat de un scurtcircuit electric, au anunţat pompierii. Hidranții din zonă nu erau funcționali, astfel că pompierii au fost nevoiți să ia apă din alte surse, inclusiv dintr-o piscină!

Citiți pe această temă articolul: ”De ce au luat foc casele din cartierul Habitat Beiuş. Concluziile pompierilor (FOTO / VIDEO)

Vezi imagini cu amploarea incendiului din cartierul Habitat:

Imagini de la incendiu, surprinse de jurnalistul independent Horia Dumitraș: