Mai multe echipaje de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au intervenit, luni, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta violent într-o bucătărie de vară din Sânnicolau Român. Proprietara gospodăriei, o femeie în vârstă de 80 de ani, a murit carbonizată.

Apelul la 112 a fost făcut luni, la ora 13.20. Pompierii au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din Sânnicolau Român şi că e posibil ca proprietara să fie surprinsă de flăcări.

Au fost mobilizate de urgenţă două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Salonta şi echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Sânnicolau Român.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, flăcările se manifestau violent în interiorul unei construcţii auxiliare, mai precis al unei bucătării de vară, lipite de casă, existând pericolul extinderii acestora la locuinţă.

"Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru căutarea posibilei victime, stingerea incendiului şi protecţia locuinţei. Din nefericire, în interiorul anexei, pompierii militari au găsit corpul carbonizat al proprietarei, în vârstă de 80 de ani", a precizat într-un comunicat de presă maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt ISU Crişana.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în aproximativ 20 de minute, echipajele de stingere împiedicând propagarea acestuia la casă. Pagubele materiale înregistrate au constat în bunurile aflate în bucătăria de vară. Pompierii fac cercetări pentru a stabili cauza probabilă a incendiului.